Een hardloopfeest voor groot en klein

ERMELO - De organisatie van de Halve Marathon van Ermelo is dik tevreden over de inschrijvingen. Die lopen voor op de voorgaande editie. Doordat het een 100% inclusieve loop is, met deelnemers uit alle zorginstellingen die Ermelo rijk is, wil en kan het evenement niet oneindig doorgroeien. Dit omdat anders teveel snelle atleten de langzamere lopers moeten inhalen. Voorinschrijven kan nog tot zondag 28 mei middernacht. Door voor in te schrijven weet je je verzekerd van een gratis functioneel hardloopshirt. Na-inschrijven kan dan alleen op de dag zelf met de pinpas.

De bewoners van de Koninginnebuurt, wijk Het Trefpunt en winkeliers vanaf cafetaria ’t Hoekje tot De Dorpskamer hebben de afgelopen dagen een brief in de bus gekregen waarin wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren. Elk jaar weer een grote klus maar volgens de organisatie erg belangrijk. In wijk Het Trefpunt worden aan de achterzijde drie nooduitgangen opengesteld. De parkeerplaatsen van de Branderskamp zijn wel normaal bereikbaar. De Stationsstraat tussen De Dorpskamer en ’t Hoekje wordt vanaf 12 uur afgesloten voor verkeer.

Buurtfeest

Net als voorgaande edities zullen wijkbewoners van Het Trefpunt zich verzamelen rondom een podium waar DJ Dragon Trixz voor de muziek zal zorgen. Dragon Trixz stond vorig jaar in het voorprogramma van Jeroen van der Boom en hij is vast van plan er een feestje van te maken. Ook bij het Kroondomein zal een DJ optreden. Zowel de heengaande als teruglopende deelnemers komen DJ FT tegen. Het wordt daar een groot feest waarbij supermarkt Plus Berntsen en Intersport Ermelo zorgen voor de aankleding. Dit wordt opgebouwd rondom een grote drinkpost waar deelnemers aan beide kanten van de weg kunnen kiezen uit water en sportdrank.

Traktaties

Eenmaal over de finish zullen de deelnemers een krentenbol ontvangen van bakkerij van Looijengoed, een appel van de Goudreinet en een koud sportbiertje van de Uddelaer. Samen met een prachtige medaille aangeboden door MNM makelaars Ermelo. Ook zal er water en sportdrank geschonken worden. De kinderen van de Kidsrun kunnen met hun startnummer een gratis ijsje ophalen bij cafetaria ’t Hoekje.

Prijzen

Om half zes vindt de prijsuitreiking plaats. De snelste dame en heer op elke afstand ontvangt een beker en een fles champagne welke laatste wordt aangeboden door Gall&Gall Ermelo. De nummers 1 tot en met 3 ontvangen een beker van de MNM makelaars. Ook de snelste drie bedrijven van de Van Panhuis Bouw Bedrijvenloop over 5- en 10 km worden gehuldigd. De teams bestaan uit 5 lopers (man en of vrouw) waarvan de snelste drie tijden gelden voor het klassement.

After Party

Café de Molenaer en de Veluwe zullen vanaf 18.15 uur het evenement overnemen. Zij organiseren een muzikale After Party met als hoofdact de Plusband uit Ermelo. Zij treden een dag eerder ook al op tijdens Ermelo Live. Arnoud’s Catering steekt de barbecue aan maar ook restaurant Pasto, New York Pizza en Bruijn Café zullen de moeite waard zijn om te bezoeken. Zij steunen het evenement. De muzikale After Party zal om 23.00 uur eindigen, althans, dan zal de muziek buiten stoppen en de Stationsstraat tussen de Horsterweg en de Dorpskamer weer ontsloten worden. Inschrijven kan nog tot en met zondag, www.halvemarathonermelo.nl