Eerste overwinning blijft nog even uit voor Dindoa

ERMELO - Na een benauwd gelijkspel vorige week in Veenendaal tegen SKF stond vandaag de wedstrijd tegen NKC uit Nijverdal op het programma. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor de Dindoa-selectie.

Met veel publiek langs de zijlijn begon met enige vertraging om 15.45 uur de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen goed verdedigd waardoor doelpunten schaars waren. Pas na 5 minuten spelen opende Boaz Poppe de score en maakte de 1-0. In korte tijd wist NKC dit te beantwoorden door de 1-1 binnen te schieten. Halverwege de eerste helft was NKC uitgelopen naar een 2-4 voorsprong. Het eerste aanvalsvak van Dindoa met daarin Boaz Poppe, Lars van der Velde, Marinda Vliek en Saskia Lieman kon zich niet onder de druk van NKC uitspelen waardoor scores zeer moeizaam tot stand kwamen.

Gelijke hoogte

Het andere vak, bestaande uit Alain ter Horst, Bjarne Sinneker, Nina de Romph en Aniek Odding had het verdedigend lastig tegen de sterke heren van NKC. Na een 3-5 achterstand wist Dindoa door twee doelpunten van Marinda Vliek weer op gelijke hoogte te komen. In de laatste vijf minuten van deze helft werd de korf goed gevonden hetgeen resulteerde in een 8-8 gelijke ruststand. De start van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Het duurde maar liefst zeven minuten voordat er gescoord werd. Door een doelpunt van Saskia Lieman kwam Dindoa op een 9-8 voorsprong. Hierna was het NKC dat met drie doelpunten op rij wist uit te lopen naar een 9-11 voorsprong. Door coach Hugo van Woudenberg was dit het tijdstip om zijn eerste wissel toe te passen. Boaz Poppe moest plaatsmaken voor Joost van de Beek. Hiermee veranderde het spel van dit vak. Joost van de Beek wist in de rebound veel duels te winnen waardoor de aanval meer mogelijkheden kreeg. Dit resulteerde in doelpunten van Lars van der Velde en Saskia Lieman waarna de stand weer gelijk was: 11-11.

Voorsprong

Helaas voor Dindoa was het daarna NKC dat door twee doelpunten weer op voorsprong kwam. Deze voorsprong gaven de gasten de laatste 10 minuten niet meer uit handen. Kim Groothuis werd nog ingebracht voor Marinda Vliek, maar helaas was dit onvoldoende om een punt voor Dindoa veilig te stellen en werd de wedstrijd met 12-15 verloren.