Ermelose vereniging hofleverancier wereldtop

ERMELO - Na een streng kwalificatieproces heeft de KNGU drie trampolinespringers van Sparta Ermelo ingeschreven voor de Wereldkampioenschappen, die van 16 tot en met 19 november in Birmingham (GBR) plaatsvinden. Het zijn Emy Engel (18) uit Lelystad, Eline Westhuis (17) uit Harderwijk en Twan Rieksen (13) uit Baarn. De drie trainen al jaren vier keer per week in de wethouder Balvers sportzaal onder leiding van Sparta hoofdcoach Alice Linthuis.

Westhuis en Engel komen uit in de leeftijdscategorie 17-21 jaar. Engel was er vorig jaar ook bij. Voor Eline Westhuis is het een debuut in deze categorie. De Harderwijkse heeft wel vier keer eerder deelgenomen in jongere selecties. Voor de 13-jarige Twan Rieksen is het zijn debuut. De Nederlandse WK afvaardiging bestaat uit 22 springers, die allen op basis van individuele prestaties in het kwalificatieproces zijn uitverkozen. Binnen dat team kunnen ook koppels worden gevormd om deel te nemen aan de WK sychroonspringen. Zo vormt Eline Westhuis een synchroonkoppel met Megan Brouwers van Flikflak Den Bosch, waarmee ze brons won op de NK dit jaar. Emy Engel vormt een koppel meet Madelief Wijkstra van Triffis Alkmaar.

Internationale wedstrijden

Sparta is al jaren hofleverancier van Nederlandse afvaardigingen naar internationale wedstrijden trampolinespringen. Alleen de hoogte van de wethouder Balvers sportzaal is niet toereikend om dat niveau in de toekomst te garanderen op senior-niveau. Om die reden is de hoogte van een deel van het nieuwe sportcentrum Zanderij verhoogd naar 11 meter. Daarmee blijven de jeugdige topspringers in Ermelo perspectief houden op aansluiting bij de wereldtop.