DeVeDo wint met overtuiging

ERMELO - Afgelopen zaterdag heeft DeVeDo in Sportcentrum Calluna gewonnen van het uit Doorn komende Sunrise Medical Braves 1. Waar de ploeg uit Ermelo zich een week eerder nog verslikte in het tweede team van Sunrise Medical Braves, wist de Ermelose ploeg zaterdag met overtuiging te winnen. Topscoorder aan DeVeDo zijde was deze wedstrijd Mike van Graffijland met 19 punten. Voor Sunrise Medical Braves was dat oud DeVeDo speler Ilias el Bennay met 7 punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal was DeVeDo gebrand om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. De Ermelose ploeg pakte direct een voorsprong van 6-0 en bereide dat het eerste kwart verder naar 19-4. Door nog de afwezigheid van geblesseerde spelers van DeVeDo, kreeg Hidde Roorda uit het tweede team de kans om te debuteren in de landelijke Eredivisie. Door een sterke verdediging weerhoudt de Ermelose ploeg de tegenstander tot scoren. In het tweede kwart weet DeVeDo deze lijn door te trekken en bereid de score uit naar 43-8.

Stroef

Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde, al gaat het de eerste paar minuten voor DeVeDo stroef. Waar de scores voor rust rijkelijk vielen, weten de ballen na rust de basket niet meer te vinden. Na een dubbele wissel in het derde kwart lukt het DeVeDo om de score verder uit te breiden. DeVeDo dat al de gehele wedstrijd een strakke verdediging heeft, weerhoudt de tegenstander ook in het laatste kwart tot scoren. DeVeDo wint de wedstrijd uiteindelijk met groot gemak. Eindstand: 84 tegen 17.