DeVeDo ook te sterk voor het Amsterdamse Only Friends

ERMELO - Afgelopen zaterdag heeft DeVeDo de Eredivisie wedstrijd van het Amsterdamse Only Friends gewonnen. De Ermelose ploeg was zaterdagavond een maat te groot voor de Amsterdammers. Cher Korver werd met 18 punten de topscoorder van de wedstrijd.

DeVeDo begon de wedstrijd gelijk met het onder druk zetten van de tegenstander. Cher Korver opende de wedstrijd met een score voor DeVeDo. Vanaf het eerste moment was de Ermelose ploeg de bovenliggende partij, die zowel in de verdediging als aanval domineerde. Door de sterke verdediging dwong het Only Friends tot lastige schoten. Pas na een voorsprong van 0-9 lukte het de Amsterdammers om een score te maken. Door het goede samenspel en snelle omschakeling zorgde DeVeDo het eerste kwart voor een comfortabele voorsprong. Na het eerste kwart is de stand: 2-17.

Feller

In het tweede kwart liet Only Friends zien dat ze niet zomaar opgaven. Ze verdedigden feller en slaagden erin om meer punten te scoren. Maar DeVeDo bleef rustig en gecontroleerd spelen, waardoor de voorsprong werd behouden. De teams gingen de rust in met een voorsprong van DeVeDo met 12-31. Het derde kwart begon een tikkeltje moeizaam voor beide ploegen. Waar de vrije kansen voorheen gemakkelijk vielen, werden deze nu gemist. Gelukkig lukte het al vrij snel om weer terug in de wedstrijd te komen en werden kansen afgemaakt. Het laatste kwart van de wedstrijd was meer een formaliteit dan een opgave. Met een voorsprong van 21-44 aan het begin van het vierde kwart was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Na het laatste fluitsignaal trok DeVeDo aan het langste eind en sloot de wedstrijd af met een overtuigende overwinning van 65-29.