Tweede ronde BeNe-League

ERMELO - Zaterdag heeft DeVeDo de tweede ronde van de BeNe-League gespeeld in Sportcentrum Oudenrijn te Vleuten. De eerste wedstrijd won DeVeDo van het Belgische BC Ninane en de tweede wedstrijd verloor de Ermelose ploeg van het Belgische Zedelgem. Met topscorer Fabian Jansen (20 punten) tegen BC Ninane en Julia van der Sprong (17 punten) tegen Zedelgem.

DeVeDo moest het, net als in de eerste ronde, opnemen tegen het Belgische BC Ninane, dat tevens regerend kampioen van de BeNe-League is. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Na een 4-0 voorsprong voor BC Ninane lukte het DeVeDo om aan te haken. Vanaf dat moment leidde DeVeDe de wedstrijd met steeds een kleine voorsprong. Met een ruststand van 26-26 begon de wedstrijd pas echt na de rust. In het derde kwart komt het Belgische BC Ninane nog op voorsprong, maar al snel weet DeVeDo diezelfde voorsprong weer terug te veroveren. Ook in het vierde kwart lukt het DeVeDo om druk te blijven zetten op de tegenstander en breidde de voorsprong verder uit. Waar DeVeDo zicht de eerste kennismaking nog verslikte in het Belgische team, werd deze wedstrijd met een verschil van 7 punten gewonnen. DeVeDo wint de wedstrijd in Vleuten met 59-66.

Stroef

Nog voordat de Ermelose ploeg tot rust kon komen van de eerste wedstrijd, stond de tweede al op het programma. Het Belgische Zedelgem was de tegenstander van DeVeDo. Ook deze wedstrijd begon wat stroef. De Belgische opponent slaagde erin om snel de leiding te nemen in de wedstrijd. Halverwege het eerste kwart keek de Ermelose ploeg nog tegen een achterstand van 8-16 aan. Maar in het tweede kwart lukte het DeVeDo om aansluiting te vinden en gingen ze de rust in met een voorsprong van 36-35. Maar na rust kreeg DeVeDo het zwaar. Waar Zedelgem gemakkelijk de kansen benutte, lukte het DeVeDo niet om de aansluiting te behouden. In het vierde kwart, en tevens het laatste kwart van de wedstrijd, ging het voor de DeVeDo steeds moeizamer. Uiteindelijk verloor DeVeDo deze wedstrijd van het Belgische Zedelgem met 62-82.