‘Nieuwe bezems vegen schoon’

ERMELO - Klaas Kamphorst is de nieuwe voorzitter van FC Horst. Hij is de opvolger van Henk van den Bosch die na 5,5 jaar de voorzittershamer heeft overgedragen. Henk van den Bosch blijft wel aan als bestuurslid voetbalzaken, de functie welke hij al ad-interim vervulde.

De Algemene Ledenvergadering heeft gisteren (14 november) unaniem ingestemd met het bestuursvoorstel om Klaas Kamphorst als nieuwe voorzitter te benoemen. Ook werd Henk van den Bosch tijdens de ALV benoemd tot erelid van FC Horst, vanwege zijn langdurige en uitzonderlijke inzet voor de vereniging. Van den Bosch vond het na 5,5 jaar tijd om het stokje over te geven. Hij zat nog altijd prima in zijn rol, maar het werd voor hem tijd om andere dingen in zijn leven te kunnen doen. Ook is hij van mening dat nieuwe bezems het schoonst vegen, oftewel dat het voor FC Horst tijd werd voor een ander gezicht met een nieuw geluid.

Jeugdlid

Klaas is bepaald geen onbekende bij FC Horst. Hij was al in de beginjaren jeugdlid en is daarna altijd bij FC Horst blijven voetballen. Ook toen hij in Zeewolde zijn melkveebedrijf had, was hij actief lid van FC Horst. Klaas woont inmiddels weer in Telgt en staat middenin de samenleving van FC Horst. “Het voorzitterschap van FC Horst is nieuw voor mij, maar FC Horst is een bloeiende vereniging en het bestuur staat als een huis. Ik verheug mij erop om mijn bijdrage aan de vereniging en de mensen te kunnen geven.”