Gino Dekker nieuwe aanwinst in Ermelo?

ERMELO - DVS’33 heeft met de 3-0 overwinning aangetoond nog te strijden voor lijfsbehoud. Met een gewone 4-3-3 opstelling en gewoon een hele sterke voorhoede, werd v.v.vHoogeveen met name in de tweede helft overlopen. Het had een veel hogere score kunnen zijn. Maar ook Hoogeveen kan zeggen dat ze de kansen gehad hebben. Ze hadden alleen de pech dat doelman en man of the match Daan Bredewolt niet wenste te capituleren.

Het talrijke publiek was benieuwd hoe DVS’33 voor de dag zou komen onder de nieuwe trainer John Kamphuis. Bij het zien van de opstelling, kreeg menigeen een glimlach op het gezicht: gewoon een links- en rechtsbuiten en niet zes, maar vier verdedigers. DVS’33 begon energiek aan de wedstrijd en sprokkelde een aantal goede kansen bij elkaar, maar Halil Ben Moussa en Sam Crwother kregen de bal er net niet in. De grootste kans kreeg Crowther - die keihard werkte en overal op het veld te vinden was - maar hij kopte na een prachtige combinatie een bijna niet te missen bal over het doel.

Onwaarschijnlijke reddingen

Ook Hoogeveen kreeg een dot van een kans na een mislukte terugspeelbal van Moussa. Via kunst en vliegwerk en de lat hield Bredewolt het doel schoon. Dat herhaalde hij in de tweede helft. Diens vuist na weer een enorme redding liet zien: dit gaat niet gebeuren vandaag. Na een uur spelen combineerde Baas en Roemeon op links door de verdediging. Roemeon vond Lars Huber die prachtige de kans bombardeerde tot een doelpunt, 1-0. De voorhoede toonde het ongelijk van de vertrokken trainer Loenen die meerdere keren voor een TV camera aangaf dat zijn voorhoedespelers te licht waren voor de derde divisie.

Alle remmen los

Sterker, na de 1-0 bracht Kamphuis Yorick Priem in en die werd een plaag voor de verdediging van Hoogeveen. Hoogeveen speelde zoals DVS’33 onder Loenen speelde. Backs die ook geacht werden links- en rechtsbuiten te spelen en veel mensen achter de bal. Slordigheid bracht DVS’33 echter keer op keer in een kansrijke positie. Met name Lars Huber liet zien op de zijkanten prima te kunnen voetballen. Sam Crowther ramde na 80 minuten de bal in het doel waar hij ook had af kunnen geven op de meegelopen Huber of Priem. Hij balde zijn vuisten omdat hij wist dat de buit binnen was. Dat hij daarna nog een grote kans mistte, net als Priem, deerde niemand. Hoogeveen kon geen enkele vuist maken en in de laatste minuut zag Crowther Huber in de beste positie staan om te scoren en dat betekende 3-0.

En nu door

De overwinning zal wat met de spelers doen. Dat kan bijna niet anders. Net als de positieve insteek van het nieuwe trainersduo die de opstelling teruggebracht heeft naar gewoon. Daarbij kwam ook het nieuws uit de wandelgangen dat Gino Dekker aan de selectie zal worden toegevoegd. De oud-speler van Spakenburg zal door trainingen laten zien een aanwinst voor de ploeg te kunnen zijn. Het nieuws (nog niet officieel bevestigd) dat Sem de Wit toch niet naar Sparta Nijkerk lijkt te vertrekken, zorgde voor veel blijheid. Sterker, ook Mike Arends lijkt terug te keren op het oude nest in het volgende seizoen. Wandelgangverhalen die het goed deden in de kantine waar het feestje onder leiding van een DJ en zangers nog even werd voortgezet.