Mooie aanvallen tijdens spannende competitie

ERMELO - Zaterdag is DeVeDo met een overwinning en een nederlaag naar huis gegaan vanuit Oostende. De Ermelose ploeg nam het in de BeNe-League op tegen het Belgische Leuven Bears en het Belgische Hubo Limburg United.

Aan het einde van de ochtend stond voor DeVeDo het Belgische Leuven Bears op het programma. DeVeDo liet gelijk zien de sterkere ploeg van de twee te zijn en dat de overwinning mee zou gaan naar Ermelo. Zo wist DeVeDo spelend vanuit een sterke verdediging met een 19-0 voorsprong te starten, wat tot een ruststand leidde van 30-6. Na rust ging de ploeg uit Leuven wat sterker spelen en lieten ze het verschil niet al te veel verder oplopen. DeVeDo bleef mooie aanvallen produceren en de eindstand van deze wedstrijd was uiteindelijk 58-29 in het voordeel van DeVeDo.

Spannend

De tweede wedstrijd stond Hubo Limburg United op het programma. Eerder dit seizoen won DeVeDo met 67-61 van deze ploeg en dat was een voorbode voor een spannende wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij DeVeDo in de eerste twee kwarten licht de bovenhand had, getuige de 18-19 voorsprong na het eerste kwart en een ruststand van 33-37. In het derde kwart wilden de scores echter niet vallen aan Ermelose zijde en draaide de voorsprong om in een achterstand van 51-47. De ploeg bleef zich terugknokken, maar aan het einde was het de ploeg uit België die de wedstrijd over de streep wiset te trekken met 69-66.