Technische staf op zoek naar nieuwe trainer

ERMELO – Jan Veldhuizen en DVS’33 Ermelo gaan met ingang van 1 juli uit elkaar. Een zeer verrassend besluit, althans voor de fans, omdat niets de gezamenlijke uitdaging in de Topklasse in de weg leek te staan. Zowel DVS’33 Ermelo als Jan Veldhuizen zijn zeer ongelukkig met de ontstane situatie zo vlak voor de start van het nieuwe seizoen.

Er zijn geluiden die melden dat er al enkele weken iets speelde tussen het bestuur en de succesvolle trainer. Hiervan was vorige week overigens nog niets te merken tijdens het live-interview dat Jan Veldhuizen samen met Bonnie Woppereis en Martijn Hoelscher gaven tijdens Ermelo Draait Door.

In dit uitgebreide interview werd duidelijk de ambitie uitgesproken om samen, dus DVS’33, het team, de businessclub én de trainer de Topklasse in te gaan.De hoofdtrainer verlengde zijn contract met DVS’33 in december nog met een jaar. Een paar maanden later werd hij door het TrainersMagazine verkozen tot Trainer van de Regio. Het leek een perfecte match tussen Veldhuizen en DVS’33.

Privéomstandigheden

In het bericht dat DVS’33 vanmiddag publiceerde op haar site, wordt aangegeven dat de scheiding te maken heeft met de drukke baan en privéomstandigheden van Veldhuizen. Dit zou de benodigde intensieve tijdsbesteding die de Topklasse met zich meebrengt in de weg staan. ,,Vandaar dit gezamenlijke besluit,” zo meldt voorzitter Aart Goossensen. Telefonisch vertelde hij uiteindelijk dat DVS'33 heel graag verder was gegaan met Veldhuizen. ,,En Jan wilde ook heel graag met ons verder, maar er zijn een aantal dingen die hierbij meespelen. Zaken die om privacyredenen niet bekend worden gemaakt." Wel meldt de voorzitter dat bij promotie naar de Topklasse veel extra inzet van de spelers en de technische staf wordt verwacht. ,,Het zijn allemaal nieuwe tegenstanders waar de technische staf zich in moet gaan verdiepen. En de hoofdtrainer geeft leiding aan de technische staf." Veldhuizen lijkt het komend seizoen niet de volle 100% tijd en aandacht te kunnen geven aan de club. Dat is de reden waarom bestuur en de hoofdtrainer gisterenmorgen de knoop hebben doorgehakt. ,,Dat Veldhuizen geen twijfel heeft uitgesproken tijdens het interview een week geleden is logisch. Dat had op dat moment ook heel veel vragen opgeroepen. Het is wat dat betreft net politiek," aldus Goossensen, die Jan Veldhuizen heel dankbaar is voor het afgelopen seizoen.