Ermelose dansers stralen opnieuw met goud

ERMELO – De dansers van Dans- en theaterschool Annemieke Bais wisten vandaag, tijdens de WorldCup moderne dans en jazz, goud te bemachtigen. Ook nemen ze tweemaal zilver en brons mee naar Ermelo.

Bais is enorm trots op haar team Reflection Dance Company. Het Ermelose team vertegenwoordigde ons land tijdens de drukbezochte WorldCup in Tsjechië. Het was een spannende strijd. ,,Vooral de jurering was spannend,” zegt een dolgelukkige Bais. ,,We zijn samen naar dit moment toe gegroeid.” Het is feest in Praag en oranje schittert. ,,We hebben hard gewerkt en nu is het tijd om het te vieren.”

Kroon op het werk

Afgelopen zaterdag stonden alle dansers van de dansschool nog in de Sypel in Harderwijk tijdens de seizoenvoorstelling. Alle dansstijlen kwamen aan bod en de tribune zat goed vol. Vertederende dansen van de jongste kinderen, mooie moderne stukken van tieners en hoog niveau choreografieën van de selecties. De Reflection Dance Company, de uitvoerende semi-professionele groep van de studio, stond dit jaar al meermalen op de planken met een tournee over kanker. Het goud, zilver en brons van vandaag is de kroon op al het werk.
De ploeg komt zaterdag rond 17.30 uur aan op het station in Ermelo. Er volgt geen enorme huldiging zoals er vorige maand bij DVS’33 was. ,,We weten dat dans als sport niet zo leeft als voetbal,” verklaarde Bais. Toch zou het leuk zijn voor de kampioenen als ze feestelijk worden onthaald. Het Nederlands team, bestaande uit Ermelose topsporters, met vier maal eremetaal, heeft het verdiend.