Ermelose dansers leveren internationaal topprestatie

ERMELO – Verrast door het letterlijk en figuurlijk warme onthaal waren de dansers van Dansschool Annemieke Bais bij thuiskomst op het station in Ermelo. Ouders, vrienden, maar ook loco-burgemeester Laurens Klappe waren aanwezig om de eremetaalwinnaars te feliciteren. Ontroerd was trainster Annemieke Bais. Ze had met haar team een spannende week tijdens de WorldCup in Praag.

De dansschool mocht op dit hoge niveau ons land vertegenwoordigen met moderne dans. ,,De competitie was sterk,” vertelt ze. Slowakije, Polen en Tsjechië scoorden goed. ,,Zij brachten een stukje traditie en kregen heel veel punten van het Oostblok. Wij hadden een hele andere uitvoering.” Toch bleek het Ermelose team sterker. ,,Het hele publiek was verrast. Ik had een gigantische choreografie gemaakt met humor en hoog niveau danstechniek.” Het team was goed voor goud, zilver en brons. Tijd dus om te proosten waarbij de Wijntherapeut (Erik van Duijn) had gezorgd voor de feestelijke bubbels.

Medailles

Met grote medailles omhangen kwamen ze uit de trein. Anne de Bruijn heeft er zelfs vier. ,,We kwamen in vier categorieën uit. Twee maal met zijn zessen en twee maal met het hele team. Ik mocht alle vier keren meedoen.” De Bruijn straalt. ,,We mochten het Wilhelmus meezingen, gaaf! Ik bleef gewoon lachen. Ik kon het nauwelijks geloven.” Volgens de dansers was het zeker geen gelopen race. De spanning bleef tot het einde. ,,Het niveau is echt heel hoog,” vertelt Bais. ,,Het team is heel hecht. Ik train al jaren met ze. Alleen zo kun je bouwen en komen tot zo’n topprestatie.” Naar de toekomst wil ze nu even niet kijken. ,,Dit moet eerst even bezinken. Maar we zijn uitgenodigd voor de Wereldkampioenschappen in Frankfurt.” Ook de wethouder is trots op het team. ,,Een geweldige prestatie!” Op het perron worden zachtjes plannen gemaakt. ,,Als deze dansers zich plaatsen voor Frankfurt in 2016 moeten we misschien een bus regelen om deze kanjers aan te moedigen. Dit is een mooie promotie voor Ermelo. Dit is ook topsport!” Voorlopig wil Bais alleen even denken aan haar verdiende vakantie. ,,Ik moet eerst mijn hoofd leegmaken. We hebben in Praag een prachtig groepsproces doorgemaakt en gelukkig geen blessures gehad. Het was een geweldige ervaring.”