Sportpaarden op hoogste niveau

ERMELO – Woensdag 30 december zal op het Nationaal Hippisch Centrum aan De Beek de finale van de 29e editie van de VSN-trofee worden gehouden. Na de voorselecties, waaraan ruim 250 paarden deelnamen, zullen de beste driejarige dressuur- en springpaarden aantreden in de finale.

De VSN-trofee heeft in de afgelopen 28 jaar haar bestaansrecht ruimschoots bewezen. Springpaarden als Chaman, Hickstead en Peppermill en dressuurpaarden Uthopia, Bretton Woods en Salo begonnen hun carrière in de VSN-trofee. In twee hallen bij het KNHS-centrum worden vanaf 13.00 uur de dressuurpaarden en de springpaarden beoordeeld. Tineke Bartels, Imke Schellekens en Dana van Lierop jureren de dressuurpaarden. De springpaarden zullen worden beoordeeld door Rob Ehrens en Doron Kuipers. Rond een uur of 5 zullen de beste springpaarden worden overgereden, waarna de prijsuitreiking van de springpaarden zal plaatsvinden.

Clinic

Om ongeveer 18.30 uur zal er een clinic worden gehouden met drie VSN-finalisten van 2014, die in de Pavo Cup 2015 eerste, tweede en derde werden in 2015: Guadeloupe-Beau, Great Lady TC en Glamour. Daarna zullen de beste dressuurpaarden worden overgereden voor het VSN-kampioenschap 2015. Bij de springpaarden hebben Calvaro Z, Vigo d’Arsouilles, Zambesi en Zirocco Blue VDL allen twee nakomelingen in de finale. Bij de dressuurpaarden zijn er drie hengsten met maar liefst drie nakomelingen in de finale: Bon Bravour, Charmeur, Florencio en Lord Leatherdale.

VSN

De Verenigde Sportpaardenhandel Nederland (VSN) werd opgericht in 1982 en telt ruim zestig geselecteerde leden. Allen zijn vooraanstaande, internationaal georiënteerde sportpaardenhandelaren, gespecialiseerd in de aan- en verkoop en opleiding van sportpaarden op alle niveaus en in alle disciplines. De leden van de VSN hebben gekozen voor een samenwerkingsverband om de (inter)nationale klantenkring te kunnen bedienen, efficiënt en betrouwbaar.