Grote prestaties voor Spartajeugd in Ahoy

ERMELO - Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen in Rotterdam Ahoy gehouden: de Fantastic Gymnastics NK 2016. Sparta Ermelo scoorde met trampolinespringen maar liefst 8 maal eremetaal. Het podium bij de 13-14 jarige meisjes individueel, in de hoogste A-klasse, was zelfs geheel gevuld met Sparta Ermelo.

Op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni werden uitstekende prestaties verricht van springers en trainers. Bij de A-jeugd (12-14 jaar) meisjes individueel won Tessa Boeve goud, zilver was er voor Dani Mooibroek en Anke Boeve ontving het brons. Bij de B-pupil-jeugd (10-14 jaar) meisjes synchroon wonnen Eline Westhuis met Valerie Bosschart de zilveren medaille. Zara Dijkema met Britt Stoel wonnen bij de C-jeugd (12-14 jaar) meisjes synchroon de zilveren medaille. In C-jeugd (12-14 jaar) meisjes individueel was het brons voor Zara Dijkema en in C-junioren/senioren heren individueel won Jesper Jansen de bronzen plak. Tot slot wonnen Caro Binnerts met Jula Arends bij de D-pupillen (10-11 jaar) meisjes synchroon het brons.

Senioren

Ook bij de senioren werd er goede resultaten geboekt, diverse malen werd de finale gesprongen maar leverde dit deze keer geen podiumplaatsen op. De sporters van Sparta Ermelo concurreren nog steeds met andere topverenigingen met over het algemeen veel betere trainingsvoorzieningen. Men hoopt dan ook vurig op een vernieuwde trainingsaccomodatie in de nabije toekomst, waardoor de concurrentie met andere topverenigingen kan worden voortgezet.