Weinig raffinement doet Ermeloërs de das om

ERMELO - Geklungel in de Ermelose defensie, middenvelders die hun man laten lopen en het staat na amper 20 minuten al 3-0 voor de thuisploeg die zich op een trainingspartijtje waande. Zie hier een korte samenvatting van de wedstrijd EFC ’58 tegen Rood Wit’58.

Rood Wit hoofdtrainer Eddy Kraaij, die overigens een verleden heeft bij EFC’58, kon naar hartenlust en ook in alle rust zijn spelers aanwijzingen geven. De Ermeloërs mochten zelfs blij zijn dat het met de rust nog slechts 3-0 was. De scheidsrechter van dienst bleek te geblesseerd waardoor de wedstrijd zelfs even niet door leek te gaan, maar gelukkig voor Rood Wit was de scheids die een wedstrijd van het tweede had gefloten bereid er nog een wedstrijd achteraan te fluiten. De wedstrijd begon derhalve een half uur later. Al binnen het kwartier kon Barry Grevengoed profiteren van het feit dat niemand met hem meeliep en kon ongehinderd een lage voorzet, die veel te gemakkelijk kon worden gegeven binnenschuiven. Aan de andere kant brak EFC’58 uit en zette Ardwin Vreemann zijn tegenstander met een schouderduw aan de kant en kon alleen op de keeper af. Echter de scheidsrechter floot voor een overtreding wat het dus niet was. Amper drie minuten later mocht Jeffrey Kleijer de bal uit een corner ongehinderd binnen koppen en was het al 2-0. Vier minuten later kon Johan van de Brink, in het geheel niet gehinderd, de bal aannemen en deze in de verre hoek tikken. Keeper Rutger Broekhuizen, die vandaag het doel van EFC’58 verdedigde, stond op het verkeerde been en was kansloos.

Fantastische reddingen

In de tweede helft, met aanvallers Paul van Prehn en Robin Dekker in de ploeg, ging het wel wat beter maar het ontbrak aan raffinement. Passes werden te laat en onnauwkeurig gegeven waardoor Rood Wit vrij eenvoudig overeind bleef. Mistasten van Bas Eijssens zorgde bijna voor de 4-0, maar keeper Broekhuizen voorkwam een treffer. In een fase dat Rood Wit aanzette behoedde Broekhuizen zijn ploeg met een aantal fantastische reddingen voor een afgang. EFC herstelde zich enigszins en kwam, met nog een klein half uur te spelen door een terecht gegeven strafschop, die Redouane Arian
onberispelijk binnenschoot op 3-1. Rood Wit ging wat meer op de defensie leunen en loerde op de counter. De Ermeloërs probeerden het wel, maar het ontbrak simpelweg aan kwaliteit en ook de zieke Paul van Prehn, vorige week nog goed voor twee goals kon geen potten breken. In de slotfase van de wedstrijd viel de bal uit een kluts voor de voeten van Herbert van den Ham die de stand op 3-2 bracht, een stand die uiteindelijk ook op het scorebord bleef staan.