Ruitersportcentrum Ermelo vertegenwoordigd tijdens Indoor Brabant 

ERMELO - Afgelopen weekend wisten vijf van de zes amazones van Ruitersportcentrum Ermelo zich te plaatsen voor de finale van de springcompetitie 2016-2017 tijdens het prestigieuze Indoor Brabant. Deze finale geldt als officieus NK voor manege paarden. Trainers Monique Gommans- de Warle en Lieke van Velzen waren in hun nopjes met de prestaties die alle zes de amazones vandaag in Bunschoten lieten zien.

In stal Groenendaal werden de halve finales gereden in drie categorieën, de 40- 60 en 80 centimeter. Elk van de drie kenden dertig deelnemers waarvan de vijftien besten zich plaatsten voor Indoor Brabant. Het werd een koude en superspannende dag waarin Iris Wakelkamp als eerste op moest. Op Coco Chanel reed zij een nagenoeg perfect parcours. Ook Britt Stoel leek even later een zelfde prestatie neer te zetten. Beheerst leidde zij Becky over de negen hindernissen.

Coco Chanel

Van Velzen matigde het enthousiasme. ,,Ze reden beiden foutloos en heel goed maar de jury bepaald uiteindelijk wie er door gaat en het is allemaal heel close.” Ook in de 60 cm was de spanning om te snijden. Lotte van Leeuwen beet het spits af op wederom Becky en kreeg een mooi commentaar van de jury. Tessa Timmer moest het daarna op Coco Chanel laten zien en bleef ook foutloos in een rustig gereden proef. Coco Chanel moest daarna nog eenmaal opdraven met Sarah Tollenaar die ook geen balk liet vallen. De laatste categorie kende de nodige sensationele momenten. Het niveau was hoog evenals de spanning wat ook leidde tot de nodige fouten. Carmen Ledder hield in al dat geweld het hoofd koel. Op Timmetje reed ze tot de laatste hindernis een perfecte proef. Op de negende hindernis bewoog de balk opvallend maar bleef liggen. De opluchting in het kamp van Ruitersportcentrum Ermelo was groot. Toen de directeur van de FNRS, Haike Blaauw, het woord nam, stonden de meeste van de deelnemers te rillen van de kou maar dat veranderde snel. De spanning was om te snijden, want werd je naam bij de eerste 15 genoemd, dan had je het gouden ticket voor de finale op Indoor Brabant misgelopen. Het overkwam Britt Stoel. Ze eindigde als 16e. Net als vorig jaar overigens toen ze ook één plek tekort kwam.

Teleurstelling

 Iris Wakelkamp leek zelfs het podium te halen, maar ze werd uiteindelijk vijfde. Bij de 60 cm wisten Van Leeuwen, Timmer en Tollenaar het ticket wel te bemachtigen net als Ledder bij de 80 cm. De vreugde was groot ook al was de teleurstelling ook van de gezichten af te lezen door de deceptie van Stoel. Monique Gommans- van Warle: ,,De meiden hebben het top gedaan. Zonde van Britt maar het niveau was erg hoog vandaag en dan kan je net een tiende minder krijgen en de finale mislopen. We hadden drie paarden bij ons die in het verleden veel wedstrijden hebben gereden. Ze zijn al op leeftijd maar lieten zien dat ze de routine hebben om in zo’n grote hal, met zoveel publiek te rijden. We zijn met tien ruiters begonnen en na vijf voorrondes, waaronder het Horse Event, zijn we met vijf de halve finale uitgekomen. Ik ben trots op iedereen die er aan meegeholpen heeft, van ouders, tot supporters en onze sponsor Flexibel op weg, die met ons meedacht met een bus om naar Bunschoten te komen. Op zondag 12 maart moet het gebeuren, iemand op het podium zou echt een wereldprestatie zijn.”