Ermelose Kemposchool gaat voor het maximale

ERMELO - Eind vorig jaar, tijdens het Nederlands kampioenschap Kempo Fighting, wisten negen leden van Kemposchool Kanhai uit Ermelo zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap. Dit WK wordt eind april in Albufeira in Portugal gehouden. De deelnemers zoeken sponsoren om deelname financieel mogelijk te maken.

De Ermelose Kemposchool van Soeresh Kanhai presteert op heel hoog niveau in deze Oosterse gevechtskunst. Er wordt daarom ook hard getraind om op tijd klaar te zijn voor het wereldtoernooi. Vorig jaar wisten twee Ermelose Kempoka's, Raymond van Donkersgoed en Troy van de Akker respectievelijk goud en brons te behalen tijdens het wereldkampioenschap dat toen in de Roemeense hoofdstad Boedapest gehouden. Een jaar eerder wist Van Donkersgoed al tijdens het Wereld kampioenschap full contact in Antalya (Turkije) zilver te halen. En natuurlijk is men erop gebrand om deze titels te evenaren. Ook Ashvini Ramasray, die begin deze maand werd benoemd tot Ermelose Sportvrouw van het jaar, wil in Albufeira hoge ogen scoren. ,,Ik beoefen al 15 jaar de sport Kempo. Deze Japanse verdedigingssport kent verschillende disciplines: Traditioneel en Fighting. Zelf doe ik al jaren aan nationale en internationale wedstrijden.”

Sponsoren

Kemposchool Kanhai ontvangt geen subsidies en deelname aan nationale en internationale wedstrijden moeten uit eigen zak betaald worden. ,,Het zou geweldig zijn als er een bedrijf zou zijn die ons wil sponsoren,” zegt Ramasray. De sporters willen daar natuurlijk ook van alles, in overleg, tegenover zetten. Toekomstige sponsoren kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.