Periodetitel verder weg dan ooit

ERMELO – FC Lisse, de nummer twee van de Derde Divisie, deed gisteren wat van hen mocht worden verwacht: winnen van DVS’33 Ermelo. De Ermeloërs hadden echter een ander scenario: zij zouden winnen zodat de titel voor de derde periode veiliggesteld kon worden.

Het mocht echter niet zo zijn: de Ermeloërs gingen roemloos ten onder op sportpark Ter Specke in de Bollenstreek. Hoewel in december 2016 de geelzwarten nog overtuigend op eigen terrein wonnen verloren ze gisteren met 3.0. De Lissenaren gingen voortvarend van start waardoor DVS’33 Ermelo niet echt in hun spel kwam. Door aanvallend spel van de club uit Lisse en veel foute passes van de Ermeloërs, was het FC Lisse die de meeste kansen kreeg. Uit een voorzet van Boyd Stevens kopte Steven Olsthoorn de bal in de handen van de alerte Daan Huiskamp. Vervolgens ging een schot van Koen over. In de twaalfde minuut opende FC Lisse als eerste de score. Vanuit (weer een ) vrije trap schoot Boyd Stevens de bal in het Ermelose doel: 1-0. Vervolgens blijft de ploeg uit de bollenstreek druk zetten, waardoor DVS’33 Ermelo niet in z’n spel kwam. Het eerste echte gevaarlijke schot viel pas na 34 minuten: Joran Pot schoot vanaf twintig meter op het doel, maar de bal ging ruimschoots naast. In de laatste minuut ontsnapten de geelzwarten nog aan de 2-0 bij een scrimmage voor het doel van Huiskamp. Scheidsrechter Ritmeester besloot vervolgens de ploegen naar de thee te sturen.

Kansen

In de tweede helft was het weer FC Lisse die het initiatie, maar Joran Pot nam het eerste schot voor zijn rekening, maar net als in de eerste helft schoot hij nu ook weer ruim naast veranderde Rowdy van der Putten het schot van Kevin van der Zwet van richting waardoor keeper Huisman de bal moest laten gaan: 2-0. De Ermeloërs kwamen eindelijk meer in hun spel waardoor er ook meer kansen wedden gecreëerd. Echter, leverden dit geen doelpunten op. In de extra tijd maakte Koen Fokkema nog 3-0 wat ook de eindstand was. De periodetitel is na deze wedstrijd voor de Ermeloërs verder weg dan ooit.