Ermeloërs scoren eenvoudig

ERMELO - Dindoa, dat vorige week nog gelijk speelde tegen koploper Nova, liet zaterdag zien dat het niet voor niets nummer twee staat in de tweede klasse. Met groot gemak werd DSO uit Alkmaar verslagen.

De Ermeloërs begonnen met Jonathan van der Beek weer in de basis na een lange periode van blessure. Al na twee minuten spelen hadden beide teams twee keer gescoord en was het DSO dat daarna brutaal de leiding nam met een afstandschot; 2-3. Daarna was het Dindoa dat doorpakte. In één ruk liep de blauw witte ploeg uit naar een 12-3 voorsprong. Alle spelers van Dindoa droegen hun steentje bij aan de score. Met nog tien minuten tot aan de rust was de stand 15-5 en liet Dindoa de druk wat vieren waardoor DSO nog drie keer kon scoren en daarmee de ruststand op 15-8 bracht.

Doordrukken

Coach Jan van Essen was matig tevreden met deze eerste helft. ,,Een leuke voorsprong, maar we hadden moeten doordrukken.” Na de rust en de peptalk van Jan van Essen begon Dindoa goed door via Doortje van der Belt direct te scoren. Vooral Sam van der Beek was op dreef en kon makkelijk elke keer aanleggen voor zijn schot. Om de reserves die elke week trouw meegaan te belonen, mochten Kasper Velgersdijk, Dian Schuurkamp, Aniek Odding en Jelmer Steenkamp al binnen tien minuten in de tweede helft invallen. Met deze spelers in het team bleef de ploeg doorgaan met datgene wat het publiek graag wilde zien; scoren. Halverwege de tweede helft begonnen de toeschouwers langs de lijn al te roepen dat ze de dertig wilden zien. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. De Ermelose ploeg deed er nog een schepje bovenop en scoorde bijna elke minuut wat resulteerde in een eindscore van 31-14.