Ermeloërs in bloedstollend duel de sterksten

ERMELO - De A1 van EFC'58 is in een bloedstollend duel in het hol van de leeuw kampioen geworden. Lunteren, die op doelsaldo aan kop van de ranglijst ging, deed er alles aan, was optisch ook de betere, maar EFC'58 kreeg de kansen.

Net als in de thuiswedstrijd die de Ermeloérs wonnen, werd er aan Lunterense zijde flink geschoffeld. Aaron Keijzer moest na een smerige overtreding zelfs met een ambulance van het veld. Gelukkig bleek er na onderzoek in het ziekenhuis niets gebroken. Keijzer heeft volgens de arts geluk gehad, maar door de klap was het gevoel in de zenuwen van zijn voet weg wat langzaam weer zal herstellen.

Spannend

EFC'58 kwam al na vijf minuten op voorsprong door een goal van Daan Beliën. Een geweldige voorzet van Mark Bottenheft bereikte Daan Beliën die de bal uitstekend binnenkopte. Het was een geweldig spannende wedstrijd waar de thuisploeg ook wel kansen kreeg maar de verdediging van EFC'58 prima stand hield. Keeper Carlo Hofmeijer moest na een diepe bal achter de verdediging ingrijpen. De spits van Lunteren voelde contact en liet zich vallen wat een terechte strafschop opleverde voor Lunteren waarmee de stand in minuut 38 op 1-1 kwam. Het bleef op en neer gaan maar uiteindelijk konden de ploegen met een 1-1 stand op het bord gaan rusten.
De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op, een agressief aandringend Lunteren waar EFC'58, het kenmerk van de ploeg probeerde voetballend de oplossing te vinden. Het leverde ook kansen op voor EFC'58. Met nog een ruim kwartier op de klok was het raak voor de withemden uit Ermelo.

Redding

Na een prima aanval en dito actie van Robert van Soest die een steekbal gaf was het Martijn Kokken die de 1-2 en wat later bleek de winnende goal scoorde. Lunteren ging vanaf dat moment alleen maar de lange bal spelen, maar werd daaruit niet gevaarlijk. De frustratie zat klaarblijkelijk hoog want even later was er de aanslag op Keijzer. De speler van Lunteren schold Aaron Keijzer, die zwaar geblesseerd op het gras lag nog uit en spuugde hem in het gezicht. Het leverde hem een gele kaart op terwijl Aaron Keijzer per ambulance van het veld moest. De scheidsrechter, die geen sterke wedstrijd floot wat een understatement is, gaf aan dat er nog 20 minuten gespeeld moesten worden. EFC'58 hield stand en, nog belangrijker de emoties onder controle. Het bleef 1-2, dankzij een schitterende redding van keeper Carlo Hofmeijer die in de slotfase een zekere goal uit de goal bokste. Daarmee was de tweede nederlaag van Lunteren tegen EFC'58 dit seizoen een feit dat daarmee dan ook meer dan terecht kampioen is geworden.