Succesvol Dindoa wint van Woudenberg

ERMELO - Het eerste team van korfbalvereniging Dindoa, dat nog steeds in de race om het kampioenschap in de tweede klasse strijdt, moest afgelopen zaterdag van Woudenberg 1 winnen om de druk op Nova te handhaven. Dat lukte, maar helaas voor de Ermeloërs won Nova met ruime cijfers en moest Dindoa genoegen nemen met de tweede plaats.

Dat deed niets af aan de prachtige wedstrijd die de spelers het publiek lieten zien. In de eerste vijf minuten scoorde Dindoa vijf keer waarvan vier keer door Jorik Velgersdijk en één maal door Ellen Haverkamp. Wel moest scheidend coach Jan van Essen al na vier minuten Mark Bronkhorst wegens een enkelblessure wisselen voor Kasper Velgersdijk. Dindoa wist daarna al snel uit te lopen naar een maximale voorsprong van zeven punten bij een stand van 10-3. Ondanks de hitte op het veld speelden de Blauw Witters een gedegen spel maar konden ze niet voorkomen dat Woudenberg toch langzaam maar zeker de voorsprong verkleinde tot een ruststand van 14-10.

Marge

Na rust leek het alsof Dindoa de buit al binnen had en rustig achterover kon leunen. Niets was minder waar. Woudenberg scoorde drie keer achtereen en wist daarmee de achterstand tot een punt te verkleinen. Gelukkig maakte Jonathan van der Beek met een strafworp de marge weer iets groter. Toch bleef Woudenberg aandringen en de druk op Dindoa werd opgevoerd. Halverwege de tweede helft vond Dindoa het genoeg en ging de ploeg weer korfballen. Al snel volgden doelpunten van Jelmer Steenkamp, Lindsey Verheul en Aniek Odding. Het 23e doelpunt van Dindoa werd gescoord door Doortje van der Belt waarna ze onder luid gejuich afscheid nam van Dindoa na 11 jaar in de hoofdmacht gespeeld te hebben.

Jan van Essen

Ook verzorgster Jenny Ringnalda werd door de spelers en verzorgsters in het zonnetje gezet. Na twaalf jaar als medisch verzorgster aan Dindoa verbonden te zijn geweest, nam zij nu afscheid. Toen de wedstrijd gespeeld was en Dindoa de eindscore van 24-18 bereikt had, werd coach Jan van Essen door Sam en Jonathan van der Beek op de schouders genomen om hem op die manier te bedanken voor de twee prachtige jaren waar hij als trainer/coach aan Dindoa verbonden was.