Trimmen op leeftijd al vijftig jaar mogelijk

ERMELO – Volgend jaar bestaat de trimclub Keep Fit van DVS’33 Ermelo vijftig jaar. Omdat de club elk jaar deelnemers inlevert, is door de leden een ledenwerfcampagne begonnen. Twee enthousiaste leden liepen zaterdag 17 mei mee met de Halve Marathon Ermelo.

Iedere zaterdagmorgen wordt er door een groep mannen een stevig partijtje gevoetbald op een van de velden bij DVS’33 Ermelo. Maar eerst wordt er een rondje bos ‘gedaan’. Het zijn de mannen van KeepFit, de trimclub van de genoemde voetbalclub. De trimclub, voor ‘voetballers op leeftijd’, zoals ze zich ook wel ludiek noemen, is op zoek naar nieuwe leden. Elk jaar vallen er wel oudere leden af en de aanwas is niet zo groot, zodat de club kleiner dreigt te worden.

Vijftig jaar

Volgend jaar januari bestaat Keep Fit vijftig jaar en dat wil de club natuurlijk vieren met genoeg leden. Vandaar dat het bestuur heeft besloten een ledenwerfcampagne op te zetten. Een van de acties was deelname aan de HME. Zaterdag 17 mei namen Gert Mulder, die de tien kilometer binnen het uur liep, en Bert Poel die dezelfde afstand ruim 2 minuten sneller aflegde, deel aan het Ermelose evenement Halve Marathon Ermelo. Hiermee wilden ze laten zien dat door regelmatig te sporten, je tot betere prestaties in staat bent. De trimclub Keep Fit heeft vier vaste, ongediplomeerde trainers die iedere groep op eigen wijze traint. Wie eerst eens wil komen ‘trimmen’ om te ervaren hoe dat is, is zaterdagmorgens welkom op sportpark DVS’33 Ermelo aan de Sportlaan.