'Ik ben creatief en technisch goed onderlegd'

ERMELO - Jeroen Buitenhuis maakt de overstap van NEC Nijmegen naar DVS’33 Ermelo. De 20-jarige middenvelder woont in Apeldoorn en speelde afgelopen seizoen in het beloftenelftal van de Nijmegenaren.

Op vierjarige leeftijd begon Buitenhuis met voetballen bij sv Orderbos. Lang zou de middenvelder echter niet spelen in zijn woonplaats. Op achtjarige leeftijd maakte Buitenhuis namelijk de overstap naar de jeugdopleiding van Vitesse. Na vijf jaar kwam er een einde aan het verblijf in Arnhem en speelde de Apeldoorner achtereenvolgens in de jeugdopleiding van AGOVV, PEC en laatstelijk dus NEC.

Van PEC naar NEC

De middenvelder maakte bij PEC korte tijd onderdeel uit van de A-selectie, toch verliet hij Zwolle een jaar geleden om zijn carrière in Nijmegen een nieuwe impuls te geven. Hij kreeg daar een jaarovereenkomst. Buitenhuis startte bij het beloftenteam van NEC. Overigens werd de jonge middenvelder in 2015 nog opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Een hardnekkige meniscusblessure trok echter een grote streep door dat voorbije seizoen. ,,Ik heb nog steeds de hoop op een doorbraak in het betaald voetbal. Vorig jaar ben ik naar NEC vertrokken met het doel een nieuwe impuls te geven aan mijn loopbaan. Dat is niet gelukt. Nu ben ik weer fit en is het voor mijn ontwikkeling belangrijk dat ik veel aan spelen toekom. Ik hoop dat volgend seizoen bij DVS’33 Ermelo te doen”. Buitenhuis typeert zichzelf als een voetballende middenvelder: ,,Ik ben volledig tweebenig en kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Verder ben ik creatief en technisch goed onderlegd. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen weer lekker te voetballen en ben blij met mijn overstap naar DVS’33 Ermelo.”