Veertigste editie succesvol toernooi

ERMELO - Gisteren werd het 40e Van Wijnen Voetbaltoernooi gehouden op de sportvelden van DVS’33 Ermelo aan de Sportlaan. Vanwege het achtste lustrum deden veertig teams aan dit populaire toernooi mee. Winnaar werd het team van Instituut Jacob Cats.

Mooi weer, goede sportvelden, enthousiaste vrijwilligers en honderden voetballers: zie hier de ingrediënten voor een goed voetbaltoernooi. Het Van Wijnen Voetbaltoernooi is in de loop der jaren dé afsluiting van het voetbalseizoen geworden, waarbij sportiviteit en gezelligheid bovenaan staat. Het toernooi begon in 1978 als een gezellig onderling toernooi tussen een paar bedrijven op het sportveld van Veldwijk aan de Horsterweg. Het team van Veldwijk werd daarbij tevens de eerste winnaar van dit toernooi. Palingrokerij R. de Groot &Zonen en dochter won de afgelopen drie jaar de prestigieuze titel. Om 9.00 uur verrichtte burgemeester André Baars de aftrap. De voetballers van Instituut Jacob Cats versloeg in de finale het team van Slagerij A. van Loo/Triade met 2-0. Cafetaria ’t Zomernest speelde tegen Schildersbedrijf Van Buren om de derde plaats wat door het laatstgenoemde team middels een strafschoppenserie werd gewonnen.

Lustrum

Vanwege het lustrum ontvingen alle deelnemers een groot strandlaken. Daarnaast ontvingen alle vrijwilligers een barbecuepakket. Verder werd de traditionele afterparty nog grootser van opzet. Egbert Dijkhuis trad op en er was een DJ. De organisatie kon met trots terugkijken op een goed verzorgd toernooi met veel deelnemers en enthouisast publiek.