Ermeloër wint bijna half miljoen met pokeren

 

ERMELO – Het WSOPE toernooi in Tsjechië begon met 529 spelers. Er bleven uiteindelijk zes finalisten over waarvan Ermeloër Mathijs Jonkers (27) er één van is. Een enorme prestatie omdat dit eigenlijk zijn eerste echte grote toernooi was.

Met deze derde plaats verdiende Mathijs Jonkers toch nog zo’n 476.585,00 euro: ,,Jammer, maar ik ben ook wel blij. Het zou natuurlijk leuk zijn die 1,1 miljoen euro, maar dit is toch ook leuk. Het is de eerste keer dat ik met zo’n groot toernooi mee doe en dan zo ver komen.’’ Jonkers gaf aan verstandige dingen te gaan doen met zijn verdiende geld, maar niet meteen allerlei toernooien af te gaan lopen. ,,Maar nu eerst maar eens naar de bar,’’ lachte de Ermeloër. Het is niet echt de gewoonte om tijdens een pokertoernooi een luidruchtig publiek te hebben. De organisatoren van het WSOPE toernooi in Tsjechië weten na vandaag dat het kan. De fans van Jonkers lieten regelmatig van zich horen: ‘Go, Go Jonkers, Go-go’ en dat werd toch wel gewaardeerd. Jonker brak dan ook een lans voor de luidruchtige aanmoedigen van het publiek, net als bij andere sporten.

Alles of niets

Vanmiddag 12.00 uur ging de finale van het Main Event van de WSOPE van start met zes spelers. Aan het begin van de avond waren er nog drie spelers over: de Italiaan Gianluca Speranza, de Spanjaard Marti Roca de Torres en Jonkers. Het ging op en neer waarbij regelmatig door de spelers ‘alles’ werd ingezet. Opvallend was de ontspannende houding van de Ermeloër, hij zong, neuriede, trommelde op tafel en praatte tegen de andere spelers waarbij hij zich niet leek te bekommeren wat zij er van vonden. Met name de Spanjaard zat er veelal als een standbeeld bij. Enkele malen speelde Jonkers alles of niets, waarbij het geluk aan zijn kant leek. Na 9,5 uur spelen leek het wel of de spelers overmoedig werden. Steeds vaker werden alle chips ingezet. Om kwart voor tien (21.45 uur) kwam er voor Jonker een einde aan het toernooi. Na twee keer alles ingezet te hebben, won de Italiaan de pot en werd Jonkers geëlimineerd.