Eenvoudige winst tegen Barneveld

ERMELO - Dindoa, dat in de zaal een klasse hoger speelt dan op het veld, haalde vandaag in Barneveld overtuigend de punten binnen. Revival, de ploeg uit Terschuur begon goed aan de wedstrijd door direct de eerste bal te scoren. Daarna was het Saskia Lieman die de gelijkmaker voor Dindoa scoorde. Vanaf de eerste minuut was Dindoa los.

Met gemak liepen de Ermeloërs uit naar een 1-8 voorsprong. Aanvallend liep het prima bij Dindoa, snelle acties afgewisseld met prachtige afstandschoten. Zoals altijd Dindoa scoren bijna alle spelers. Er is niet één echte topscoorder, maar over de hele breedte van de selectie zit scorend vermogen. De punten die Revival nog voor de rust kon maken, kreeg het cadeau door foutjes van Dindoa in de verdediging. Ruststand 3-16

Schotklok

Voor het publiek was het geen spannende eerste helft. Wel mooi aan het korfbal in de eerste klasse is dat er nu ook in deze klasse met schotklok gespeeld wordt en dat er per helft 25 minuten zuivere speeltijd wordt gespeeld. In de tweede helft had Dindoa moeite om de concentratie op het spel met zo’n grote voorsprong te behouden. Het bleef zelf wel scoren, maar gaf Revival wel de nodige ruimte om tot schot te kunnen komen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de wedstrijd wat fysieker en moest de scheidsrechter wat vaker ingrijpen. Anders dan voorheen kon Dindoa nu met deze druk om gaan en bleef goed combineren en doorspelen. In de tweede helft lukte het De ploeg uit Ermelo om nog 14 keer te scoren en een eindstand neer te zetten van 13-30.