Ermeloërs houden punten thuis

ERMELO - EFC'58 moest zaterdag de drie punten thuis zien te houden om aansluiting met de subtop te houden en in die missie is de Ermelose ploeg geslaagd. De mannen, onder leiding van trainer Paul Hartenberg, staan nu vijfde op vier punten achterstand van de nummer twee Fortissimo dat verrassend van Zeewolde won. Koploper blijft OVC'85 dat alle wedstrijden wist te winnen.

Hoogstaand was de wedstrijd van EFC'58 tegen Vierhouten niet, al waren de doelpunten van grote klasse. Met de rust stond de ploeg weliswaar op 2-0, maar het duurde tot de slotfase van de wedstrijd waar het kwaliteitsverschil werd uitgedrukt in doelpunten en de score opliep naar 4-0. Romin Ahmadi kreeg na afloop de Koping Flora bloemen als Man of the Match dankzij zijn hattrick.

Gedreven

De thuisploeg begon gedreven aan de wedstrijd. Justin van Dam onderschepte de bal, speelde hem op Vincent de Bruijn die een schitterende pass had op Mohamed Khottour. Uit die aanval wist het niet te scoren maar even later was het wel raak en opnieuw stond een onderschepping aan de basis van een prima en snelle aanval. De bal kwam via één keer raken bij Mohamed Khottour die een prima voorzet had waar spits Romin Ahmadi er als de kippen bij was om de bal achter Vierhouten keeper te koppen.

Balbezit

Tino Kroeze, die zaterdag het doel van EFC'58 verdedigde, had een angstig momentje in minuut 16 toen een schot van een Vierhouten aanvaller van richting werd veranderd en rakelings over de lat achter de verbouwereerde Kroeze ging. Het leverde Vierhouten een hoekschop op waar geen gevaar uit kwam. EFC was wel de baas op het veld en het leek een kwestie van tijd tot de 2-0 zou vallen. Het duurde echter tot de 27e minuut maar de goal was het wachten waard. EFC zette druk naar voren en kwam op het middenveld in balbezit waar Vincent de Bruijn zijn inzicht en traptechniek etaleerde waarmee hij opnieuw Romin Ahmadi bediende die zijn tweede goal maakte. Vierhouten was even de weg kwijt want De Ermeloërs hadden met wat meer geluk en precisie zomaar uit kunnen lopen. Twee keer was Joey Termaat de speler die moest scoren. De eerste situatie was de voorzet net iets te scherp en raakte hij nog de paal, maar de tweede mogelijkheid had hij een vrije kopkans na een prima voorzet van Romin Ahmadi. Ook Mohamed Khottour, die een goede wedstrijd speelde kreeg nog een kans. EFC58 was de bovenliggende partij en bikkelde voor elke bal met als gangmakers Justin van Dam en Aart Schriever die voorop gingen in de strijd. Het bleef derhalve 2-0 tot de rust.

Problemen

De tweede helft speelde EFC'58 rommelig en wist het de bal amper in de ploeg te houden. Vierhouten kon gelukkig ook weinig en de defensie onder leiding van Bas Eijssens kwam amper in de problemen. Toch had een ongelukkige aansluitingstreffer de ploeg zo maar in de problemen kunnen brengen maar Vierhouten wist keeper Tino Kroeze niet in problemen te brengen. Het duurde tot na ruim 70 minuten spelen dat EFC weer beter in de wedstrijd kwam. Hartenberg bracht met Ardwin Vreemann voor Mohamed Khottour en Ewold Jansen voor de met een blessure uitgevallen Xanthus de Velde Harsenhorst twee frisse spelers in de ploeg. Het veld zag er prima uit, maar door de regenval was het zwaar te bespelen en dat was de spelers aan te zien. Later nog kwam Erhan Hillebrand in de ploeg van Joey Termaat. In het laatste kwart van de wedstijd verzuimde EFC'58 de voorsprong uit te bouwen want of de voorzetten waren te scherp of men was slordig in de eindpass. Ewold Jansen raakte nog de paal na een prima actie maar liet in zijn invalbeurt wel zien dat hij steeds beter in vorm komt en het de trainer lastig gaat maken als hij zijn oude niveau weer gaat halen.

Slotfase

In de ultieme slotfase drukte de thuisploeg het kwaliteitsverschil eindelijk in goals uit. Ahmadi maakte zijn derde, een hattrick dus, en kon terugkijken op een goede wedstrijd al waren lang niet al zijn hakjes functioneel, het zij hem vergeven want hij was wel weer een plaaggeest voor de defensie. Bij de laatste goal was hij ook betrokken en behield hij het overzicht waardoor Vreemann uit een mooie en snelle aanval de bal op een presenteerblaadje en de stand op 4-0 voor EFC'58 bracht.