Publiek massaal achter Dindoa 1 en 2

ERMELO - Het publiek was samen met de ploeg van Dindoa de grote winnaar afgelopen zaterdag in de Dindoa hal. Het eerste team had een makkie en won met 19-18 van het eerste van Sparta Nijkerk.

Onder leiding van Evert Houtriet begon Dindoa prima aan de wedstrijd. Twee afstandsschoten van Kasper Velgersdijk en een doorloopbal van Lindsey Verheul zorgden voor een riante 3-0 voorsprong. Daarna nam Sparta het initiatief over en scoorde ook drie keer op rij: 3-3. De thuisploeg herpakte zich en mede door schoten van Dian Schuurkamp en Jorik Velgersdijk werd weer een voorsprong bereikt van 2 punten: 6-4. Toen leek de concentratie wat af te nemen bij de Ermeloërs. Er kwamen wat passfouten, de scherpte in het schot verdween wat Nijkerk de gelegenheid gaf uit te lopen naar een 6-8 voorsprong. Dindoa moest twee wissels inbrengen vanwege blessures bij Jonathan van der Beek en Jorik Velgersdijk. Sam van der Beek benutte in de laatste minuut nog een stip en Dian Schuurkamp schoot in de laatste seconde van de eerste helft de gelijkmaker: ruststand 8-8.

Rustig uitspelen

Direct na rust maakte Saskia Lieman met een fraaie omdraaibal de 9-8. Dat was de laatste voorsprong van de thuisploeg. Sparta begon beter te spelen en nam het initiatief. Het lukte de Nijkerks steeds om een gaatje van twee punten te slaan, maar de veerkracht van Dindoa bleef en steeds konden zij de aansluiting vinden. Het publiek genoot van de acties van Jelmer Steenkamp; zuiver in zijn schot, enorme startsnelheid en fantastische acties. Mede door zijn aanvallende acties lukte het Dindoa om 5 minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren 17-17. Jonathan van der Beek scoorde de 18-17 na een snelle doorbraak van Jelmer en dezelfde Jonathan van der Beek schoot in de laatste seconden van de schotklok de 19-18. Sparta kon met nog twee minuten te spelen door een strafworp de aansluiting vinden 19-18 en toen werd het billenknijpen voor het publiek. De thuisploeg bleef rustig en speelde de wedstrijd professioneel uit en zorgde ervoor dat de punten in Ermelo bleven.