Operatie kruisband toch noodzakelijk

 

ERMELO - Kengo Ishikawa (23) keert terug naar Japan. In zijn geboorteland zal Ishikawa zich laten opereren aan een kruisbandblessure. Als testspeler wist Ishikawa afgelopen zomer een plek te verwerven in de A-selectie van DVS’33 Ermelo. 

Zowel tijdens trainingen als in oefenwedstrijden toonde de Ishikawa zijn kwaliteiten. Onbevreesd zocht de Japanner met de snelle voeten zijn tegenstanders op. Het Ermelose publiek liep dan ook al snel weg met Kengo. Helaas ging het al snel mis. In de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn om de Veluwe Cup liep Ishikawa een knieblessure op. Een MRI-scan wees schade aan de kruisband uit. In overleg met de orthopeed werd besloten om niet te opereren, maar om via kracht- en coördinatietraining de knie op sterkte te krijgen. Samen met de medische staf van DVS’33 ging de middenvelder aan de slag.

Thuisland

Net voordat Ishikawa weer aan zijn eerste wedstrijdminuten toe was, ging het opnieuw mis. Nu is een operatie onvermijdelijk. Begrijpelijk is dit een forse klap voor de sympathieke middenvelder. Ishikawa kiest ervoor om zich in zijn thuisland te laten opereren. Medio december keert Kengo terug naar Japan. In de tussentijd zal Kengo vast nog aan de Sportlaan te bewonderen zijn.