Een wedstrijd met alles er op en er aan

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft tegen het laag geklasseerde Capelle een 6-1 overwinning geboekt. Vier rode kaarten bij de thuisploeg, de huldiging van Roald de Vries en de aubade aan de Japanse DVS-speler Kengo Ichikawa, vormden de hoogtepunten.

Voorafgaand aan het duel werd er allereerst stilgestaan bij het overlijden van DVS icoon Cees Sterk. Daarna begon DVS’33 Ermelo geconcentreerd aan de wedstrijd en lieten ze zich in de openingsfase niet verrassen tegen een Capelle dat zich lekker in liet zakken en liet zien niet voor het mooie voetbal naar Ermelo te zijn gekomen. Op een schot van Maurice de Ruiter na, werd de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk. Capelle kreeg na een lange solo van Vyent Angelmo een beste mogelijkheid. In de 27e minuut zette DVS’33 een mooie aanval op die bekroond werd met een fantastische pass van Benjamin Roemeon die daarmee de hele verdediging openreet en Joran van Santen vrij zette. Van Santen leverde de bal in één beweging af bij Kay Velda die de bal voor het intikken had, 1-0. Capelle zette net voor rust de gevaarlijke spits Dave van der Steen alleen voor keeper Paul Eppink, maar hij plaatste de bal naast de palen tot grote opluchting van het Ermelose publiek.

Kaarten

In de tweede helft gebeurde er van alles. Na tien minuten was er een scrimmage voor het Capelle doel waar Daniel van Warven er tussendoor leek te glippen. Daarin kwam de bal volgens de scheidsrechter tegen de hand van Jelle Polmans die rood kreeg en DVS’33 Ermelo een penalty opleverde. De protesten duurden bijna vijf minuten waarbij diverse gele kaarten vielen te noteren en zelfs trainer Winand van Loon naar de tribune werd verwezen. Velda hield het hoofd koel en scoorde uiteindelijk de 2-0. Daarna ging het snel. Capelle verdediger Bram de Bruin vergreep zich aan de doorgebroken van Warven en kon ook vertrekken. Van Warven tikte even later de 3-0 binnen nadat Mike Ahrends een niet te missen bal tegen de lat schoot. DVS’33 verslapte achterin waardoor Capelle op 3-1 kwam. Toen de gasten even later ook meenden recht te hebben op een strafschop, duwde spits Van der Steen tegen de scheidsrechter Dröge waardoor ook deze speler kon vertrekken. Met acht tegenstanders was het voor de Ermelose ploeg een koud kunstje om de 6-1 op het scorebord te zetten waarbij invaller Gökhan Yasar zijn specialisme liet zien. Hij kan namelijk levensgevaarlijk zijn wanneer er in het strafschopgebied van de tegenstander wordt gevoetbald. Hij scoorde tweemaal op fraaie wijze. Mike Ahrends maakte de zes vol.

Kengo

Bij de laatste treffer vlogen de DVS-spelers massaal op de tribune als steun voor de Japanse Kengo Ichikawa. De 23- jarige DVS-speler leek aan het begin van het seizoen op weg om publiekslieveling te worden, maar raakte zwaar geblesseerd. De laatste weken leek hij aan zijn comeback te werken maar de blessure verergerde weer. Hierdoor ziet de speler zich genoodzaakt om terug te gaan naar zijn vaderland voor een operatie. Zijn toekomst is in het ongewisse en de GeelZwarte spelersgroep wilde hem een hart onder de riem steken.

Nasmaak

Trainer Bert van Hunensteijn vond het jammer dat de wedstrijd deze wending had gehad. ,,Jammer voor iedereen want dit blijft een nasmaak houden. Ik had liever gewoon gewonnen.’’ Het publiek sprak nog uren na over deze toch spectaculaire wedstrijd waarin de jonge scheidsrechter Dröge centraal stond in de discussie. En dat verdiende de leidsman niet omdat hij liet zien consequent te fluiten.