Aanvaller tekent tot eind van seizoen

ERMELO - Profvoetballer Genaro Snijders zal binnenkort te bewonderen in het geel/zwarte shirt van DVS’33 Ermelo. De Ermelose voetbalvereniging bereikte maandag overeenstemming met de aanvaller. Genaro Snijders (26), die na zijn vertrek bij Notts County zonder club zat, tekent tot het einde van het lopende seizoen.

De in Almere woonachtige Snijders beschikt over de nodige ervaring in het profvoetbal. Via de jeugdopleiding van AZ belandde Snijders bij Vitesse. In januari 2009 beleefde de snelle aanvaller zijn debuut voor de Arnhemmers. In vier seizoenen kwam Snijders tot 23 eredivisiewedstrijden voor Vitesse. In Nederland speelde Snijders nadien nog bij FC Omniworld (thans Almere City FC), Willem II, FC Dordrecht en FC Oss.

League Two

In de zomer van 2015 tekende Snijders een contract bij Notts County. In de League Two (vierde niveau) speelde de vleugelaanvaller 19 duels (2 goals) voor een van de oudste voetbalclubs ter wereld (opgericht in 1862). In februari van dit jaar ontbond de club uit Nottingham het contract met Snijders. Zodra overschrijving is afgerond is de aanvaller direct inzetbaar voor DVS’33 Ermelo. ,,Na mijn vertrek uit Engeland heb ik mijn conditie op peil gehouden en hoop gehouden op een vervolg van mijn professionele loopbaan, maar het is goed zo. Ik ben druk bezig met een voetbalschool en heb een leuke baan. Wij verwachten binnenkort onze tweede dochter en betrekken een nieuw huis in Almere. Ik wil weer lekker voetballen. Ik heb een goede indruk gekregen van DVS, een stabiele club waar het goed is geregeld. Ik kan niet wachten om te beginnen!”