Sportfeest met muzikale after party

ERMELO - Het duurt nog even, maar toch blikt de organisatie van de Halve Marathon van Ermelo 2018 alvast vooruit. De vergunning is binnen en ook lijkt het zeker dat muziek een centrale rol gaat spelen.

Dick van Leeuwen namens de organisatie: ,,Uit reacties van vorig jaar van veel deelnemers, is gebleken dat men het lopen richting de muziek in het dorp, als zeer inspirerend heeft ervaren. Dat bracht ons op het idee om de lopers zo’n beetje elke kilometer te trakteren op muziek. Dat zijn we nu aan het uitwerken. Daarnaast hebben we gehoord dat de horecagelegenheden nu echt werk gaan maken van een muzikale after party. Verder zijn we om de winkeliers tegemoet te komen, naar achteren gegaan qua tijd. Daardoor zal een deel van de Stationsstraat later worden afgesloten”.

Sponsoren

Voorzitter van de stichting Halve marathon, Bas-Jan Stoute meldt dat de organisatie is gegroeid. ,,Vorig jaar stonden we met een nieuwe groep voor dit sportieve evenement. Daardoor waren we behoudend en wilden eerst maar eens de zaak neerzetten. Dat is gelukt. Nu gaan we voor groei in aantal deelnemers en gezelligheid. We willen de kwaliteit op alle punten verbeteren.” Sponsoren spelen een belangrijke rol in die groei in kwantiteit en kwaliteit. ,,We zijn ontzettend blij dat de sponsoren ons trouw lijken te blijven. Zeker is dat sponsoren van het eerste uur weer mee doen. Zo zal Nero de Boer van Nero Barbershop de halve marathon weer voor zijn rekening nemen en blijft A1 Signs het boegbeeld van de vijf kilometer.” De organisatie benadert nu ook de middelbare scholen van Ermelo en Harderwijk om leerlingen te laten deelnemen aan dit sportevenement. Natuurlijk wordt ook nog intensiever ingezet op de Kids-Run om meer kinderen erbij te betrekken. De datum staat vast: op zaterdag 2 juni zal het rondom de Ermelose molen weer een drukte van jewelste zijn met hardlopers en hun supporters. www.halvemarathonermelo.nl