Gezellige competitiewedstrijd is ook training

ERMELO - Ruben Postma uit Ermelo werd vanmiddag de winnaar van de Bosloopcompetitie van Athlos. Ermelo was sowieso goed vertegenwoordigd in de hogere regionen van deze prachtige loop.

Het was weer zoals het doorgaans bij de bosloopcompetitie van Athlos is, van alles wat. Toen het startschot vanmorgen om half elf klonk, scheen de zon volop. Net daarvoor was de atletiekbaan in Harderwijk wit gehageld. Voor dik honderd lopers was het weer geen reden om af te zien van hun maandelijkse trainingsrondje. Decennia lang maakt deze vooral gezellige bosloopcompetitie deze al mee. Ruben Postma uit Ermelo was de snelste van iedereen. Hij won de vijf kilometer in 18 minuten en 26 seconden. Het parcours dwong veel deelnemers tot slalombewegingen om de plassen te ontwijken. Totdat je er achter kwam dat dit geen zin had. Nat en modder in overvloed. Albert Poortinga werd zesde bij de 5 kilometer.

Pitstop

Ermelose Kirsten Hogebrug liep zelfs tien kilometer. Ondanks een aantal pitstops door een niet meewerkende veter van haar trailschoenen, pakte ze een keurige tweede plaats (48.40), twee minuten achter winnares Anouk Everts uit Amsterdam. Vida Poortinga werd vijfde. Bij de vijftien kilometer wist William de Wilde uit Ermelo als derde te eindigen (1.05.40) net voor Martin Goedhart. Het is en blijft een mooie competitie waarin men op een laagdrempelige en goedkope manier elke maand kan testen hoe de conditie er voor staat zonder dat het idee te hebben aan een wedstrijd mee te doen. Daar is het familiegehalte te hoog voor. De volgende bosloop zal op de laatste dag van 2017 worden georganiseerd namelijk zondag 31 december. En wederom een aanrader.