Goede wedstrijd in koud Almere

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft gisteren in Almere een knappe 1-4 overwinning gehaald op koploper Jong Almere City. Daarmee revancheerde de ploeg zich van het teleurstellende verlies van vorige week tegen Quick Boys.

De Ermeloërs schoten uit de startblokken en scoorden al na 42 seconden hun eerste goal. Een vlot lopende aanval via Maurice de Ruiter en Benjamin Roemeon brachten Daniel van Warven alleen voor doelman Pistoor van Almere. De laatste man van Almere leek Van Warven fysiek uit balans te brengen, maar niets was minder waar. Op fraaie wijze liet hij Pistoor kansloos. DVS’33 Ermelo bleef de betere partij doordat Almere slordig was en de geelzwarten, met uitblinker Maurice de Ruiter eindelijk op tien in een vrije rol, bij elke gelegenheid die zich voordeed probeerde steekballen te geven op de snelle Roemeon en Van Warven. Almere kende met Nicky van Hilten de sterkste speler die nauwelijks van de bal te zetten was. Ook de sterk spelende Jorran van Santen had zijn handen vol aan de snelle linksbuiten maar Van Santen won op punten, ook doordat hij verdedigen afwisselde met sterk opkomende rushes. DVS’33 Ermelo verdubbelde zijn voorsprong in de 22e minuut na een lang opgezette aanval waarbij de tegenstander van het kastje naar de muur werd gestuurd. Roald de Vries legde de bal panklaar voor Roemeon die tegendraads inschoot en de circa 200 DVS-supporters deed juichen. Almere schroefde het tempo op en kwam een aantal keren gevaarlijk de zestienmeter in. Dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van de soms onvangbare Van Hilten. DVS'33 Ermelo snakte naar de rust maar kende ook weer een opleving vlak voor rust.

Rechte rug

In de tweede helft kwam DVS’33 Ermelo onder grote druk en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Des te knapper was het dat de ploeg uit Ermelo de rug rechtte. Van Warven kwam na een schitterende steekpas oog in oog met doelman Pistoor te staan en deed alles goed. Het publiek juichte voor een treffer maar tot ontsteltenis van alle Geelzwarten ging de bal net naast. Het omwisselen van de Ruiter en van Warven zorgde voor meer stabiliteit in die fase en het was de Ruiter die op weergaloze wijze zijn tegenstander in de luren legde en leek te scoren. Tarik Evre kon dit alleen voorkomen door hem vast te houden. De scheidsrechter legde de bal gedecideerd op de stip en zond Evre weg met rood. Na alle tumult scoorde De Ruiter alsnog, 1-3. Roemeon beloonde zichzelf met een prachtige actie en een even mooi doelpunt, 1-4. Ook de ingevallen Gökhan Yasar leek een koud middagje op de bank nog af te sluiten met een treffer. Na een prachtige actie vergat hij te scoren. Opvallend was de wissel van Lars van de Wetering die de laatste minuten mocht meedoen en niet Mike Arends.