Recordaantal Sparta-teams bij Nederlands Kampioenschap

ERMELO - Janine Doorenbos, Brigit Kappe, Gina van den Brink en Tamar Foppen wisten zaterdag in Oss een zilveren medaille te bemachtigen tijdens het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen voor Clubteams. Ze lieten zien goed onder druk te kunnen presteren, deden er een schepje bovenop en behaalden verrassend een tweede plaats. G.v. Sparta Ermelo had een record aantal teams dat zich plaatste via de kwalificatiewedstrijden voor dit NK.

De afgelopen jaren waren het meestal de regionale klassen C, D en E waar de grotere successen werden behaald. Dit jaar verliep dat anders en lieten de landelijke B- en A-teams weer eens zien wat ze in hun mars hebben. In de E-klasse sprong het E7-team mee, bestaande uit Danique Middelwijk, Demiën Prinsen, Jim Wery en Chemène Hazelof. Met de twee nieuwkomers in trampolineland, Jim en Demiën, was het al superknap dat ze zich hadden weten te plaatsen voor het NK. Alle vier sprongen ze hun verplichte oefening en keuze-oefening met gemak en prima scores uit. Het ontbrak het team nog wat aan ervaring, maar met een 11e plaats in het eindklassement mag het team dik tevreden zijn.

Finaleronde

In de D-klasse kwam het D6-team in actie. Sofie van Beekhuizen, Annamay de Bruijne, Femke Elzinga en Marilou van Iersel hadden al gauw door dat de concurrentie sterk was. De verplichte ronde sprongen ze goed uit, met slechts her en der een wiebel. Bij de keuzeronde werd één foutje gemaakt, maar de vereiste drie oefeningen lukten wel. Het was helaas niet voldoende om bij de beste vijf teams voor de finaleronde te komen. De dames bereikte de 12e plaats in het eindklassement. In de C-klasse sprongen de teams C5 en C4 hun toernooi. C5, met Laurens Bos, Caro Binnerts, Jula Arends en Merel van de Kamp, is een jong team en het ontbreekt hen nog aan wat moeilijkheid. Toch wisten ze alle oefeningen in de voorrondes naar tevredenheid uit te springen. Ze bereikten de 11e plaats in het eindklassement. C4, met Jesper Jansen, Sandra Rakhorst, Zara Dijkema en Fleur de Rook had van tevoren kans op een prima plaatsering. Echter, ze kwamen er niet goed in en lieten wat steken vallen in de uitvoering. Ondanks dat alle oefeningen werden uitgesprongen, belandden ze toch in de achterhoede.

Terugkeer aan de top

Het B-team met Janine Doorenbos, Brigit Kappe, Gina van den Brink en Tamar Foppen had al in de kwalificaties laten zien dat ze een sterk team zijn. Ook dit keer liepen alle oefeningen volgens plan. En dat betekende als 3e team geplaatst voor de finale. In die finale werd reglementair een springer geschrapt om de druk op te voeren. Alle oefeningen moesten dus tot een goed eind worden gebracht. En dat lukte want Brigit, Gina en Tamar behaalden het zilver. In de A-klasse was het al heel wat jaren geleden dat een team van Sparta zich kwalificeerde voor het NK. Maar ook in deze categorie kwam er ditmaal een team aan de start. Tessa Boeve, Anke Boeve, Isa Meijerink en Romee Pol sprongen onverwacht naar de vierde plaats en dat betekent een plaats in de finale. Anke Boeve moest het strijdtoneel verlaten en de andere drie gingen het gevecht aan. Zowel Tessa als Isa lieten een prima oefening zien, maar Romee met haar hoge moeilijkheid zag na twee sprongen de dikke mat onder zich. Het bleef bij de vierde plaats, maar de ploeg mag uitermate tevreden zijn over de terugkeer aan de top.