Blauw witters kregen smaak te pakken

ERMELO - Dindoa, dat vorige week nog de meerdere moest erkennen in Nova, sloeg afgelopen zaterdag thuis tegen Roda, dat gelijk stond in de ranglijst, toe. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd konden de Ermeloërs eerst niet echt het verschil maken. Dindoa kwam al erg snel met 3-0 voor, maar zag de ploeg uit Westzaan ook steeds scoren.

Niet altijd omdat de gasten zo goed waren, maar in de eerste helft vooral omdat Dindoa in het verdedigende werk wat fouten maakte die door de vrouwelijke scheidsrechter bestraft werden met vrije worpen en strafworpen. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft kwam Roda zelfs weer gelijk; 9-9. Toen was de maat voor Dindoa vol; coach Evert Houtriet accepteerde het niet dat zijn ploeg zo wisselend speelde; via een Time out werden er nieuwe opdrachten gegeven. Mark Bronkhorst had hier goed naar geluisterd en scoorde nog twee doelpunten tot aan de rust; ook Jorik Velgersdijk en Saskia Lieman droegen hun steentje bij en zorgden voor een ruststand van 13-9.

Bezoekers scoren mee

De tweede helft leek in veel opzichten op de eerste helft; Dindoa was de bovenliggende ploeg, maar wist in eerste instantie niet los te komen van Roda. De bezoekers scoorden aardig mee in het begin en wisten de achterstand terug te brengen tot twee punten 16-14. Gelukkig hadden de Ermeloërs Dian Schuurkamp. Van de eerste vijf doelpunten in de tweede helft nam zij er vier voor haar rekening. Mede door haar kwam Dindoa weer in een flow en haar 18-15 was de aanzet voor een mooi laatste gedeelte van de wedstrijd. Onder luide aanmoediging van de trouwe supportersgroep the Blue Sharks, drukte Dindoa door en gunde de tegenstanders nog slechts drie doelpunten in 10 minuten tijd. Zelf hadden de blauw witters de smaak te pakken gekregen van het spelletje, ook door Jelmer Steenkamp die tijdelijk inviel voor Bronkhorst die vanwege een blessure behandeld moest worden. Steenkamp wist met mooie acties en fraaie schoten direct drie punten voor zich op te eisen. Bronkhorst, die na de behandeling het veld weer in kon, maakte de wedstrijd af met de eindstand 26-18.