Technische Commissie treedt af

ERMELO - Het bestuur van voetbalclub DVS'33 Ermelo maakt vanavond bekend dat Bert van Hunenstijn ook komend seizoen trainer is. De 49-jarige Ermeloër heeft daarbij een optiejaar voor mogelijke continuering na twee jaar samenwerken.

,,Het bestuur heeft zich bij de voorbereiding van deze verlenging laten leiden door nog eens kritisch te kijken naar het aanstellingsadvies van de TC eind 2016," vertelt voorzitter Aart Goossensen. ,,Als geen ander wisten zowel Bert als de TC dat een jongen van de club enig afbreukrisico in zou kunnen houden. Echter er waren aan de andere kant zo veel positieve zaken die het voor de TC niet echt moeilijk maakten voor hem te kiezen. Bert is betrokken, werkt hard, kan goed met jonge mensen omgaan. Heeft bij eerdere verenigingen goede resultaten behaald en hij past heel goed in de visie die we bij DVS'33 Ermelo hebben op het voetbal. Daarbij komt dat hij zicht en gevoel heeft van de jeugdopleiding. Dit geeft ook naar de toekomst toe goede perspectieven. Deze tekst is afkomstig van de TC vastgesteld in de ledenvergadering van 27 oktober 2017." 

Bevlogen

Een jaar geleden achtte de Technische Commissie Van Hunenstijn in staat om op een goede manier invulling te geven aan de ontstane vacature. 'De Ermeloër is zeer bevlogen, communicatief sterk, goed voorbereid en prestatiegericht. Spelers werken bovendien graag met Van Hunenstijn, die heeft aangetoond van zijn teams een eenheid te maken. Mooie bijkomstigheid is dat Van Hunenstijn een echte clubman is, die met zijn enthousiasme in staat is de verbinding te maken met de gehele vereniging.' Goossensen begrijpt dan ook niet dat er een paar weken ná de ledenvergadering in oktober er een negatief, en onvolledig advies kwam. ,,Negatief zijn en niet met de oplossing komen," legt de voorzitter uit. Het bestuur nam het advies dan ook niet over. Daar is in de pers de nodige aandacht aan besteed. ,,Dat was niet nodig geweest als de TC zijn plaats binnen de organisatie zorgvuldiger had beoordeeld. Uiteindelijk beslist een bestuur en legt het bestuur in de jaarlijkse ledenvergadering verantwoording af over het voetbaltechnische beleid." Goossensen stelt dan ook: ,,Beste mensen: laat de verantwoordelijkheid waar die hoort!"

Nieuwe Technische Commissie

Het bestuur van DVS'33 heeft vóór de contractverlenging zorgvuldig de afweging gemaakt of de trainer voldoet aan de daar aan te stellen eisen en of de resultaten van dien aard zijn dat er ook vertrouwen is voor de toekomst. Daar kon men een volmondig ja op zeggen. ,,De afgelopen weken heeft onze trainer en de spelers en staf van de A selectie bewezen goed om te kunnen gaan met spanning en daarmee heeft Van Hunenstijn in samenwerking met alle betrokkenen om hem heen dan ook zélf een contractverlenging afgedwongen en dat is een compliment aan de mens en trainer Bert van Hunenstijn."  Consequentie hiervan is dat de Technische Commissie die de taken al tijdelijk had neergelegd, nu afscheid neemt. ,,Ze hebben heel veel werk verricht de afgelopen jaren, maar eens komt er een tijd van afscheid nemen, het is niet anders. Het zijn de nuchtere feiten," zo meldt de voorzitter. Het bestuur is momenteel bezig met de inventarisatie rondom een samenstelling van een nieuwe TC.