Mooie ‘interland’ voor Dindoa 1 en 2

ERMELO - Het Chinese korfbalteam is al in Nederland om zich voor te bereiden op de korfbalchallenge in de kerstvakantie. Het speelt tegen verschillende Nederlandse eerste klasse teams. Zo mocht Dindoa de Chinezen afgelopen dinsdagavond ontvangen voor een oefenpartij.

De wedstrijd duurde drie maal twintig minuten. Dindoa startte met Dindoa 2 dat direct liet zien dat zij absoluut niet bang waren voor dit nationale team. Door twee schoten van Marlon van Diest en één van Sharon Verhoef kwam het binnen vijf minuten op een 3-0 voorsprong. China liep weer twee punten in, maar toen was het Lars van der Velde, een A1 speler van Dindoa, die met een mooi schot het verschil weer op twee punten zette; 4-2. Daarna volgde een wat mindere periode; de schoten waren niet zuiver meer, China werd verdedigend sterker. Hierdoor liepen de gasten uit naar een 5-7 voorsprong, maar Bjarne Sinneker zette met twee fraaie acties de eerste ruststand op 7-7.

Afstand

Direct na de rust was het China dat afstand nam ; het liep uit naar een 8-11 voorsprong. Dindoa werd weer wat scherper en vlak voor de wissel met Dindoa 1, dat halverwege het tweede speelgedeelte zou invallen, met een stand van 10-12, was het opnieuw Lars van der Velde die met een strafworp en een afstandsschot er voor zorgde dat Dindoa 1 met een gelijke stand de wedstrijd voort kon zetten. De eerste minuten was het vooral weer wennen aan de nieuwe tegenstander; beide ploegen scoorden om de beurt en zo kwam de ruststand uit op een stand van 15-16. De laatste 20 minuten ging de wedstrijd helemaal gelijk op, beide ploegen waren gelijkwaardig en konden geen afstand nemen met meer dan een punt. Dan was het China dat een voorsprong nam, maar Dindoa scoorde daarna twee keer en nam de voorsprong weer over waarna ook China de korf weer wist te vinden. Met nog een halve minuut te spelen was de stand gelijk; 22-22. China zette nog één keer aan en wist met een fraai schot vanaf de zijlijn de eindstand in hun voordeel te beslissen 23-22. Al met al was deze ‘interland’ een leuke ervaring voor de spelers en de massaal toegestroomde supporters van Dindoa.