Doel is Tweede Divisie

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 25-jarige middenvelder Christiaan van Hussen. De in Utrecht wonende speler komt over van Tweede Divisionist IJsselmeervogels en tekent voor twee jaar. 

Christiaan van Hussen, in het dagelijks leven werkzaam als fitnessinstructeur, begon met voetballen bij SV Houten. Op 18-jarige leeftijd maakt Van Hussen de overstap naar USV Hercules. Met de Utrechtse club maakt hij de opmars mee van de 1e klasse naar de Topklasse. Na drie seizoenen pikt het ambitieuze FC Lienden hem op. Hij blijft twee seizoenen in de Betuwe actief en wordt in beide seizoenen kampioen in de Topklasse zondag. In het eerste seizoen wint hij met FC Lienden ook de strijd om het algeheel amateurkampioenschap, door Kozakken Boys te verslaan. Na twee seizoen vertrekt Van Hussen naar IJsselmeervogels. Ook met de Spakenburgers wordt hij kampioen en promoveert hij van de Derde Divisie naar de Tweede Divisie, waarin hij dit seizoen uitkomt.

Overstap

Na dit seizoen komt er dus een einde aan het dienstverband met IJsselmeervogels en vertrekt hij na twee seizoen naar DVS ’33 Ermelo. Van Hussen over de overstap naar DVS ’33 Ermelo: ,,Met zowel de onlangs gestopte TC, de huidige interim TC en de hoofdtrainer heb ik prettige gesprekken gevoerd. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen in Ermelo te spelen. Mijn doel is om met DVS ’33 te in de Tweede Divisie te gaan spelen. Wanneer ze dit seizoen niet promoveren, gaan we daar vanaf volgend seizoen met z’n allen ons best voor doen om dat te bereiken.’’ Van Hussen is een allround middenvelder
die naast zijn voetballende capaciteiten de nodige ervaring en winnaarsmentaliteit met zich mee brengt. Door zijn ervaring op het hoogste niveau weet Van Hussen ook wat in de top van het amateurvoetbal wordt gevraagd.