‘Weer groter dan vorige edities’

ERMELO – Vanaf zondag 14 januari is Golden Tulip Hotel de Heerlickheijd van Ermelo weer een pokerparadijs. Bij de kick-off van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2018 komen meer dan 300 deelnemers naar de Veluwe. 

,,Er zijn niet veel wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Het toernooi is alleen weer veel groter geworden,’’ zegt organisator Mathijs Jonkers. ,,Er worden meer dan driehonderd deelnemers verwacht. In totaal doen er meer dan achtduizend pokeraars mee aan het ONK Poker.’’ Jonkers, die in november derde werd tijdens de WSOPE in Tjechië, heeft een hectische tijd achter de rug. ,,Mensen kijken nu wel anders naar me omdat iedereen het gevolgd heeft. Maar verder heb ik nu weer de rol van organisator en niet als speler.’’ De eerste voorronde van het Open NK gaat om 12.30 uur van start.

Chapeau

De winnaar van vorig jaar, Erick Backhaus is natuurlijk weer van de partij om zijn titel te verdedigen. ,,Dat winnen was een fantastische ervaring, niet alleen voor mij, maar de gehele entourage was het daar mee eens. Het moet genoemd worden dat de hele organisatie een dikke pluim verdiend om van dit gebeuren een happening te maken. Let wel, dit beperkt zich niet alleen tot Nederland, maar ook over de grenzen kijken ze met grote en verbaasde ogen naar het ONKP. Chapeau!!”

Winnaar

Van januari tot en met mei vinden er ruim 125 voorrondes van de vierde editie van het grootste amateur poker kampioenschap van Nederland plaats in allemaal verschillende gemeentes door het hele land: ver weg, maar ook dichtbij. Zo wordt er bijvoorbeeld op 3 februari gespeeld in Putten en 11 mei in Harderwijk. Er zijn amateur-pokeraars die meespelen, maar er doen ook professionele spelers mee. De winnaar van de kick off wordt pokerkampioen van Ermelo en krijgt daarmee een ticket voor de landelijke finale. Uiteraard is er publiek welkom tijdens de kick-off, de entree is gratis. Daarnaast worden de evenementen ook via de livestream uitgezonden op de website www.onkpoker.nl.