Loepzuivere schoten maken verschil

ERMELO - Twaalf seconden had Dindoa in Terschuur nodig om de eerste treffer te produceren tegen Revival. Een snelle start waarbij Dindoa meteen leek uit te lopen maar bij 3-1 klampte Revival aan. Rommelig en fysiek spel waren koren op de molen van de tegenstander. De eerste helft kon Dindoa niet verder loskomen dan 2 doelpunten. De eerste time-out van coach Houtriet op 7-5 bracht daar ook niet meteen verandering in.

De Ermelose ploeg wordt inmiddels gezien als titelkandidaat, maar moet de regie wel in eigen hand houden. Opdracht voor Dindoa was dan ook niet mee te gaan in het fysieke spel van de tegenstander dat door de arbiter ruimschoots getolereerd werd. De rust werd ingegaan met 13-11. Mark Bronkhorst had er op dat moment zes loepzuivere schoten van afstand in liggen.

Weerstand

Dindoa liep na rust echter snel weg en Revival slaagde er niet in mee te scoren. De thuisploeg scoorde nog wel als eerste, maar Dindoa liep uit naar drie doelpunten verschil. Het breekpunt van de wedstrijd lag op 18-13, na 2 benutte strafworpen van Jonathan van der Beek. Sterker voorverdedigen en een hoger aanvalstempo bleken voor Revival te lastig. Waar Kasper Velgersdijk met zes afstandsschoten zeer productief was en Bronkhorst zijn totaal uiteindelijk op tien zag stoppen knakte de weerstand van Revival en kwam de uiteindelijke stand van 28-20 op het scorebord. Volgende week wacht het thuis nog ongeslagen Sparta in Nijkerk, de ploeg waarmee Dindoa de tweede plaats deelt.