Het stemmen op de genomineerden gaat van start

ERMELO – De jury van de Ermelose Sportverkiezing is er uit. De genomineerden voor de Ermelose sporters in de verschillende disciplines zijn bekend. Vanaf maandag 15 januari kan er op de genomineerden worden gestemd via de banner op Ermelo van NU. 

Afgelopen weken werden sporters genomineerd om in aanmerking te komen voor de titel sporter of sportploeg van het jaar 2017. Er konden Ermelose sporters in verschillende categorieën worden genomineerd: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sporter met een beperking. Maar ook de sportvrijwilliger en sport- en beweeginitiatief van het jaar konden worden genomineerd. De genomineerden sporters waren van diverse disciplines en leeftijden. Wat allen gemeen hadden was dat ze een prijs gewonnen moesten hebben in een officieel kampioenschap. De jury heeft zich de afgelopen periode beziggehouden met de verwerking van de lijst met sporters en sportploegen en zich verdiept in hun prestaties.

Nominaties

Door de jury zijn de volgende sporters in vier categorieën genomineerd:

Sportman:
- Troy Pierlot: Kempo, zilver NK
- Tygo Leune: Fietscross, brons NK
- Ronald Schoolderman: Offroad Rally, goud NK

Sportvrouw:
- Ashvini Ramasray: Kempo, 2 x brons Wk
- Gerdine Frens: Paardensport Eventing, Gelders Kampioen
- Tineke Hoogendijk: Paardensport Endurance, goud NK

Sportploeg:
- Reflection Dance Company: Performing Arts, 3x goud NK
- DeVeDo jeugd: Rolstoelbasketbal, goud Cruyff Foundation League
- Sparta Ermelo: Trampolinespringen, zilver NK

Sporttalent:
- Gerhard Vreemann (17): Fietscross, brons NK
- Wim van Asselt (16): Judo, zilver NK
- Sam Waney (16): Kempo, goud NK

Daarnaast wordt er door de jury een sportvrijwilliger gekozen en een sportevenement met een maatschappelijk doel.

Sportfoto

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een sportfoto in te zenden voor de sportfoto van 2017. Iedereen mag maximaal 3 foto’s in sturen waaruit een vakjury, bestaande uit professionele fotografen, een top drie zal kiezen. De foto moet zijn gemaakt van een sporter of sportevenement door een Ermelose sporter of sportploeg óf in Ermelo zijn gemaakt in 2017! De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden, in een bestandsgrootte van minimaal 2 MB jpeg-bestand en er mag geen watermerk met de naam van de fotograaf in de foto staan. Ook moet de fotograaf aangeven waar en wanneer de foto is gemaakt. De foto (‘s) moeten voor 30 januari worden verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tien door de vakjury genomineerde foto’s worden in de maand februari, in het gemeentehuis geëxposeerd.

Stemmen

Van maandag 15 tot 30 januari kan via de stembanner op www.ermelovannu.nl op de genomineerde sporters worden gestemd in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg. De uiteindelijke winnaars zullen op zaterdag 3 februari, tijdens een Sportgala in De Dialoog, worden gehuldigd. Deze avond zal worden gepresenteerd door sportcommentator Hans van Zetten en presentatrice Carrie ten Napel. De prijzen, die zijn gesponsord door enkele ondernemers, zullen worden uitgereikt door oud-sporters uit Ermelo.