Ermelose korfballers doen goede zaken

ERMELO - Dindoa zorgde voor spektakel door koploper Nova zaterdag af te drogen met 26-16. Het vlaggenschip van de Ermelose korfbalvereniging zette vanaf minuut 1 de stempel op de wedstrijd. Al na vier minuten spelen was een voorsprong van 6-2 bereikt. Ook Bjarne Sinneker, in de basis voor de geblesseerde Kasper Velgersdijk, stond zijn mannetje en scoorde het vijfde doelpunt voor de Ermelose formatie. De supporters van Dindoa, de Blue Sharks, zorgden voor veel sfeer in de bomvolle sporthal en wisten het eigen team goed aan te moedigen en onzekerheid te creëren bij Nova.

De bezoekers werden door de strak verdedigende blauw witters volledig aan banden gelegd. Maarten Brenk van Nova, normaal goed voor zo’n acht doelpunten per wedstrijd, bleef in Ermelo steken op slechts drie doelpunten vooral door het goede verdedigen van Mark Bronkhorst. De ploeg van coach Evert Houtriet ging enthousiast door en de goede rebounds van Jonathan van der Beek, en Saskia Lieman in het andere vak, maakten dat er lekker gescoord worden en was er vertrouwen in het schot. Na de 6-2 kwam Nova nog één keer in de buurt van Dindoa bij de stand van 7-3. Daarna was het over en uit voor de ploeg uit Bilthoven. Halverwege de eerste helft leidde Dindoa met 10-4 en in de enorme heksenketel in de Dindoahal, het publiek was helemaal uitzinnig door het prachtige korfbal, liep de Ermelose formatie uit naar een 16-11 ruststand.

Koploper af

De tweede helft begon wat rustiger dan de eerste helft eindigde; Nova scoorde de 16-12 waarna Saskia Lieman een strafworp benutte en het verschil weer op vijf zette; 17-12. Nova antwoordde met Maarten Brenk; 17-13. Er was geen enkele reden tot paniek voor de Ermeloërs. Het verschil in beleving en scoren was zoveel groter dat het publiek bleef door juichen wat er voor zorgde dat de bezoekers pas in minuut dertien hun 15e punt maakten en in de slotminuut, 12 minuten later, hun laatste punt konden maken. Door het verlies van Nova staat het Drontense ASVD nu op de eerste plaats in klasse 1C. Het mooie aan dit Dindoa team is dat men niet afhankelijk is van 1 schutter die het verschil moet maken zoals bij Nova. Bij de Ermeloërs hebben acht spelers gescoord en deed iedereen mee aan het behalen van deze glorieuze overwinning.