Goed getraind richting Halve Marathon Ermelo

ERMELO - Het was gezellig druk afgelopen woensdagavond in de winkel van Intersport Ermelo. Wim Meijer en zijn mensen had de deuren opengezet voor een informatieavond voor mensen die zich willen voorbereiden op het Halve Marathon Ermelo Evenement van zaterdag 2 juni.

Zo’n 25 mensen hadden zich gemeld en kregen een korte, maar inspirerende toespraak van hoofdtrainster Paula Benders van Loopgroep Visie. Paula heeft heel veel ervaring met beginnende hardlopers maar ook gevorderden. Zij wees de aanwezigen op de mogelijkheid om in 1 van de 3 groepen te komen trainen. Beginners gaan voor de A1 signs 5 kilometer, een gevorderde groep die door wil groeien gaat trainen voor de Onderweegs & de Groot 10 kilometer en mensen die als uitdaging de Nero Halve Marathon zien, zullen dat in een andere groep doen. De trainingsavonden zijn op maandag- en donderdagavond om 19.00 uur (zolang het nog donker is vanaf sporthal Ten Duyn op landgoed Veldwijk) en zaterdag om 10 uur vanaf Calluna.

Voorzichtigheid troef

Benders benadrukte dat je niet altijd hoeft te komen. Drie keer mag, twee keer echter ook en eens een week overslaan kan gewoon. Via een inschrijfformulier konden de aanwezigen diverse gegevens invullen zodat de trainers zich vooraf een beeld kunnen vormen van de wensen en ambities. De eerste avonden wordt er vooral gelet op loophouding, kleding en schoenen en wordt het lichaam langzaam voorbereid op wat nodig is om de ambitie te halen, of dat nu als beginner is of gevorderde duurloper. ,,Voorzichtigheid zal troef zijn en er wordt per individu gekeken,’’ aldus Benders. Daarna gaf Michel Eggerink een uitleg over doelen. Moet je je daarop blindstaren? Hoe hoog moet je jouw lat leggen voor 2 juni? De sportfysiotherapeut van gezondheidspraktijk Mesrits vertelde hoe je een training moet aanpassen op de dag. Op de inspanningen die je al gedaan hebt, geestelijk en lichamelijk. Dat het doel niet alle middelen heiligt. Dat een keer een training overslaan ook kan en beter, moet.

Loopshirt

Daarna werd er individueel druk nagepraat onder het genot van een kop koffie of thee. Martin was zwaar onder de indruk, zo vertelde hij. ,,Dat jullie als organisatie zoveel doen voor ons, echt petje af. Ik loop al wel voor mijzelf en wil eigenlijk naar de tien kilometer toe. Ik las dit, heb erg lang getwijfeld, maar ik ben blij dat ik gekomen ben. Ik ga zeker mee doen. Ook al had het geld gekost. Dat dit gesponsord wordt, vind ik wel erg luxe hoor, maar goed. Ik las van de week ook nog eens dat we een mooi loopshirt ontvangen. Wie wil dat nu niet?’’ Dick van Leeuwen was namens de organisatie aanwezig en legde uit hoe dat kan. ,,We hebben drie geweldige Ermelose bedrijven die dit stimuleren. Daarbij komt dat bij Looproep Visie ook heel veel mogelijk is. Dat zijn echt toppers. Ons gemeenschappelijke doel is om Ermelo in beweging te krijgen. Ik roep dan ook alle lezers op om in de week van 5 maart eens te komen kijken bij een training. Doe gewoon eens mee. Ik weet van vorig jaar dat het zeer inspirerend werkt toen er zo’n 70 man, vrouw en kinderen naar de eerste trainingen kwamen. De drempel is echt heel laag.’’ Rond negen uur vertrokken de laatste mensen. Jammer voor hen dat autobedrijf Versteeg Buurman de prachtige nieuwe generatie SUV die voor de deur stond, niet in de verloting had gedaan.