Organisatie HME wil Coopertestbaan

ERMELO - Vanavond werd er door de stichting Halve Marathon Ermelo, voor het eerst een sponsoravond georganiseerd. In café De Molenaer - ook een sponsor - kwamen zo’n vijftien sponsoren bij elkaar die allemaal tenminste één overeenkomst hadden, zij staan achter het sportieve dorpsevenement wat op zaterdag 2 juni wordt gehouden.

De aanwezige sponsoren waren afstandssponsor, muzieksponsor, YourWay2HME-sponsor, shirtsponsor, College Groevenbeek Run sponsor, medaille- en bekersponsor, ijssponsor van de kidsrun of ‘gewoon’ sponsor van de website, #HME TV kanaal of bloemenleverancier. Voorzitter Bas Jan Stoute bedankte ieder voor zijn komst en presenteerde kort de organisatie, de nieuwe plannen en… het gekozen goede doel. De Stichting HME bestaat nu ruim een jaar. Het eerste jaar wilde men wat ‘vet op de botten’, maar komende editie verwacht men met de positieve baten een goed doel te bekostigen. Stoute vertelde de aanwezigen trots dat dit een echt Ermelo’s doel wordt wat te maken heeft met, uiteraard, hardlopen. Het idee is om een coopertestbaan te realiseren op de Groevenbeekse Heide. De haalbaarheid wordt in nauw overleg met de gemeente Ermelo onderzocht.

Notaris

Nadat alle sponsors waren voorgesteld, begon het informele gedeelte waarbij afwisselend de sponsoren de contracten tekenden. Penningmeester Abel van Willigen voelde zich een heuse notaris, terwijl hij toezicht hield op de formele handeling. Alle sponsoren hadden op zijn of haar manier zin in 2 juni. Angelique Verweij van VBV-Advocaten is al druk bezig om relaties uit te nodigen die op 2 juni weer meer kunnen lopen. ,,Maar wij gaan zelf ook zeker weer met ons kantoor meedoen, hoor. Dat is vorig jaar heel goed bevallen,’’ aldus de advocate. Hetzelfde geldt voor Chantal Pul van gezondheidscentrum Mesrits die inmiddels ook haar team rond heeft. ,,Vorig jaar hebben we ook meegelopen. Het is supergaaf dat er nu ook een barbecue aan de Business Run verbonden is. We blijven zeker hangen met z’n allen,’’ vertelt ze, met haar dochter Yse op haar arm. Ook de Runningshirts werden gepresenteerd; de prachtig kobaltblauwe met goed zichtbare sponsornamen shirts, vielen bij iedereen in de smaak. ,,Een hebbedingetje,’’ aldus Herman Kruse van Bedruk Textiel, die het ontwerp en levering verzorgd met hulp van drie sponsoren. Het bleef nog lang gezellig in De Molenaer. Alle aanwezige bedrijven gaan proberen minstens een team op de been te brengen.