Blessure gooit roet in eten op Jeugd WK schermen

ERMELO - De Ermelose Malika Kerskes heeft op het JWK schermen in Verona (It.) een knappe 75e plaats gehaald. Na een goede voorronde strandde ze vanwege een blessure in de eliminaties tegen de Slowaakse Regina Bursova. 

De dag begon voortvarend voor Kerskes (15). Nadat ze haar eerste poulepartij verloren had van een Chinese herpakte ze zich met twee overwinningen. In het vervolg van de poule raakte ze haar goede uitgangspositie kwijt door met 5-4 en 5-2 te verliezen van haar concurrenten. De laatste poulepartij moest gewonnen worden om zeker te zijn van een plek in de volgende ronde. Na een 4-3 achterstand wist Kerskes toch haar op papier sterkere tegenstander te verslaan en plaatste zich voor de eliminatierondes.

Wachttijd

Tussen de poule en haar eliminaties zat wel een wachttijd van twee uur. Tijd dus om goed te eten en opnieuw op te warmen. Daar sloeg echter het noodlot toe. Tijdens het warmschermen met een landgenoot raakte Kerskes geblesseerd en moest de EHBO eraan te pas komen om haar enkel te koelen en te stabiliseren om toch te kunnen schermen.

Anderhalf been

Als 68e van 95 schermsters kwam Kerskes uit tegen de Slowaakse Regina Bursova. Helaas kon ze met een gekneusde enkel amper lopen, laat staan normaal schermen. Met anderhalf been kon ze het tempo van haar tegenstander niet volgen en keek ze al snel tegen een achterstand aan. De schade bleef met 15-9 nog enigszins beperkt, maar genoeg om door te gaan was het niet. Kerskes eindigde als beste Nederlandse op plaats 75 in een deelnemersveld van 127 schermsters.