DOVO flink onderuit in Ermelo

ERMELO – Op een zonnige middag aan de Sportlaan won DVS’33 Ermelo dik van DOVO. ‘Gewoon, omdat het moest’, vonden de supporters. Door snel spel, gedurfde acties en vier doelpunten, stuurden de geelzwarten op eigen veld Dovo met lege handen naar huis.

De ploeg van Bert van Hunensteijn heeft gisteren laten zien waartoe ze in staat zijn: winnen! Op eigen veld won DVS’33 Ermelo met grote cijfers van DOVO uit Veenendaal. De ploeg van Gert Kruys wilde graag, maar kwam er gewoonweg niet aan. In de eerste helft begon de victorie en die werd niet meer weggegeven. Ondanks dat de Veenendalers met een hoog tempo probeerden de wedstrijd naar zich toe te halen, lukte dit niet. Het eerste doelpunt viel na tien minuten uit een hoekschop van Mike Ahrens. Maurice de Ruiter ging onder de bal door en in de verwarring was het Bas Mooij die de bal in eigen doel tikte: 1-0. Zeven minuten later blunderde de Veenendaalse verdediging waar topscorer Maurice de Ruiter wel raad mee wist, met een lobje maakte hij de 2-0. En daar bleef het niet bij, na een half uur spelen belandde een schot van Mike Ahrens via de rug van De Ruiter achter doelman Koen Hagelstein in het doel: 3-0. Met een gerust hart konden de Ermeloërs de kleedkamer in.

Derde Periode

In de tweede helft leek het alsof DVS’33 Ermelo te makkelijk dacht over het spelletje en kwamen de Veenendalers vaker richting Thodorie Velanas, maar die hield z’n doel dicht. Het duurde tot de 91e minuut voor het vierde doelpunt viel: Benjamin Roemeon schiet de pass van Haico Epe in een rechte lijn het doel van Hagelstein in: 4-0. Dit was tevens de eindstand. Na de wedstrijd leek het erop dat DVS’33 Ermelo de derde periode zou winnen, ware het niet dat Jong Volendam alsnog de wedstrijd tegen Quick Boys wist te winnen.