Champagne knalt voor Ermelose korfballers

ERMELO – Vandaag moest het gebeuren en de blauwwitten hebben het waargemaakt. Dindoa Ermelo wist in de laatste competitiewedstrijd het kampioenschap op te eisen. De korfballers wonnen in Elburg met een ruime voorsprong van 13-22.

Een ontlading van emoties volgde na het laatste fluitsignaal. Hier had het team zo lang naar toe gewerkt. De prestaties in deze veldcompetitie waren zo goed dat de Ermelose korfbalvereniging de beste bleek van de tweede klasse. Dat werd vanmiddag bevestigd op het Burgemeester Bode Sportpark. De Elburgers hadden weliswaar niks meer te verliezen, toch wisten ze het Dindoa af en toe enorm lastig te maken.

Nagels bijten

Overigens was deze kampioenswedstrijd er eentje waarbij menigeen op zijn nagels bijtte. KV Elburg maakte het de Ermelose korfballers gewoon lastig. Wel was de opening voor Dindoa, maar de Elburgers wisten vlak voor rust weer de aansluiting te pakken. Man of the match was Jorik Velgersdijk die keer op keer zijn hoofd koel wist te houden. Zo liep de score op naar 12-16. Het publiek, veelal supporters van Dindoa, maakte zich dan ook op voor een feestje. De champagne mocht knallen en in polonaise vierde het team met aanhang groot feest. Dindoa is de kampioen van dit seizoen.