Medailles voor Fencing Ermelo tijdens jeugdkampioenschap

ERMELO - Maxim Zewe behaalde afgelopen weekend goud tijdens het Nationaal Jeugdkampioenschap in Breda. Fencing Ermelo nam zeer succesvol deel met zes jonger schermers. Malika Kerskes en Zeb Visser wisten beiden namelijk een bronzen plak te veroveren.

Zondag mocht Zeb Visser, die zaterdag net als Noah Pronk de laatste zestien bereikte, aftrappen. Hij scoorde goed in zijn poule, maar kwam niet verder dan één winstpartij. In de eliminaties betekende dat de als zesde geplaatste Sep Gelauff als tegenstander. Zeb schermde goed en wist te winnen met 10-4. Hierna wachtte de technisch vaardige Tommy Lin Yuan. Zeb startte meteen scherp en wist zijn voorsprong vast te houden: 10-8. In een het gevecht om een plek in de finale moest wel het onderspit delven, waardoor hij het brons mocht meenemen naar Ermelo.

Derde

’s Middags was de beurt aan Maxim, Tristan, Arnout en Malika in de categorie cadetten (tot 17 jaar). Malika startte goed in haar poule met slechts één verliespartij. Hierdoor was ze de eerste eliminatieronde vrijgesteld. Daarna bracht een tactisch zeer sterke kwartfinale Malika tot de laatste 3. Daar trof ze Katelijne Kroese. Ondanks een sterk begin kon ze de partij niet in haar voordeel afsluiten en moest ze genoegen nemen met het brons. De jongens lieten wel wat steken vallen waardoor ze met plek 8, 13 en 19 genoegen moesten nemen. Tristan moest het daardoor opnemen tegen Gabriël Vork. Na een gelijk opgaand begin wist Tristan de juiste tactiek te kiezen en met 15-10 bij de beste 16 te komen. Hier vond hij wel zijn Waterloo tegen Timothy Assmann die het op kracht won met 15-6. 

Kleine fouten

Arnout Post verging het minder. Ondanks sterk spel in zijn poule startte Post weifelend. Halverwege de partij leek het tij te keren, en stuurde hij zijn tegenstander bij vlagen het bos in. Toch kostten enkele kleine fouten hem een plek bij de beste 16. De partij eindigde 15-11. De lage ranking na de poule leverde voor titelkandidaat Maxim weinig problemen op, hij plaatste zich eenvoudig voor de laatste acht. Daar werd hij echt op de proef gesteld door Niels Roubaillo, die in de poule geen fouten maakte en als eerste geplaatst stond. Het was voor Maxim lastig om de juiste acties op het juiste moment in te zetten. Toch vond hij de oplossing op de aanvallen van Roubaillo. Met nog maar weinig tijd op de klok startte Roubaillo een slotoffensief dat nog voor benauwde laatste seconden zorgden, maar de winst was binnen. Na een relatief eenvoudige halve finale was het in de finale Daan Weber die het Maxim moeilijk maakte. De strijd ging lang gelijk op, maar Maxim kreeg steeds meer grip op het spel van zijn tegenstander en mocht zich na een verdiende 15-11 overwinning Nederlands kampioen noemen!