Zonovergoten wielerwedstrijd Horst&Telgt 

ERMELO - Het was een opwarmertje, de dernykoers, maar niet minder spectaculair. Het voorprogramma van de Wielerronde Horst & Telgt zorgde woensdagavond voor de nodige spanning. Met hoge snelheden reden de renners achter de derny door het buitengebied van Ermelo. Toch gaat het in deze strijd niet alleen om snelheid, ook de samenwerking met de dernyrijder en communicatie zijn belangrijk.

Sponsor Gerrit Jansen van Vierhouten Pallets sprak vooraf enorme hoop uit op een podiumplaats, dit met een knipoog. Waar hij echter geen rekening mee had gehouden was een valpartij. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een paar fikse schaafwonden. Na twee series bleken Johan Bakker met gangmaker Peter Mohlmann de snelsten. Tweede werd de Ermelose ondernemer Henk Jan Schreurs die werd begeleid door Fred Buitenhuis op de derny. Als derde eindigde Eric Geneugelijk, ook afkomstig uit Ermelo. Lang reed deze wielrenner in koppositie met Gerrit Mohlmann als gangmaker, maar bij de bel voor de laatste ronde werd hij ingehaald door Gerard Bos. Deze kon de positie echter niet vasthouden en eindigde uiteindelijk als vierde.

Rens te Stroet

Veel publiek genoot aan de Zeeweg van het wielerspektakel. De weersomstandigheden waren dan ook optimaal. ,,Ja, een geweldige avond!” meldt Bert Vliek na afloop namens de organisatie. Een organisatie die overigens goed te herkennen was aan een uniforme outfit. Winnaar van de Elite/ Beloften, gesponsord door Oosterhoff-Poolen en Van Panhuis Bouw werd Rens te Stroet uit Keijenborg. Vlak daarachter eindigde Tom Wijfje als tweede en Arjan Arentsen als derde. Deze laatste is overigens na woensdagavond leider van het Veluweklassement.